Alla inlägg under september 2009

Av Stig Olsson - 27 september 2009 02:07

Tänk att jag bara hinner bo här en knapp vecka så sker första branden!?!?!?!?


NEJ de e inte jag som tänt på :)


Läste nyss i tidningen att det brunnit på en restaurang på kungsholmen o de e inte långt från där jag bor!!!


Ska det  va på det här viset vete tusan vad man ska göra... här gäller det tydligen att skydda sig för att vara säker!


Nä, jag e inte rädd för sånt där... Det är bara en olycka som kan hända vart som helst... men jag räknar med att det kommer att stå stora saftiga rubriker i skräptidningar som Aftonbladet o Expressen... dom e som asgamar som älskar att frossa i olyckor, helst andras... Det tycker jag är vidrigt med journalistiken idag... dom gör allt för att få sätta en riktigt smaskig och äcklig rubrik bara för att få sälja o tjäna pengar på andras olycka...


Nä, jag går hellre o lägger mig än att läsa mer om det där... är säker på att jag får mer än nog av det i morron bitti!!!


Därför önskar jag just dig som läser min blogg en RIKTIGT GOD NATT!!!


SOV SÅ GOTT ALLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


NATTI NATTI

ANNONS
Av Stig Olsson - 26 september 2009 19:22

Javisst för jag pladask för den här lilla krabaten :)


Det är helt omöjligt att INTE göra det... trots att jag säkert sett den i mängder med mail o på nätet... ändå så ser o hör jag något nytt varje gång!!!


Helt Underbart o gulligt!!! DESSUTOM... kolla in ögonen!!! De ser ut att lysa av visdom som på nåt sätt måste försöka förmedlas ut till den stendumma vuxenvärlden o då gäller det att hålla låda :D


Ja vad säga... Jag kapitulerar rakt av :)

ANNONS
Av Stig Olsson - 26 september 2009 16:04

Det har varit mitt eget mål ända sen jag fyllde typ 25-30... Jag vill INTE bli vuxen för jag tycker dom ser ut att ha så tråkigt!!! ;)


Fast det är väl lite upp till en själv oxå... men sant e de att många vuxna beter sig tråkigt o trist... som om dom inte vill LEVA!?!?!?


Jag VILL leva o jag SKA leva...


Därför kändes det helt rätt när jag hörde den här låten med Ramones :)


Den kunde inte passa bättre på nån än mig :D

Av Stig Olsson - 26 september 2009 14:24

Idag var första heldagen i nya lägenheten... jag sov som en gris till 10.30 länge sen som jag sovit så lugnt o avslappnat!!!


Det måste ju betyda nåt positivt eller hur?? :)


Men sen blev det lite värre... jag skulle duscha... vi hade varit o köpt stång o draperi o satt upp det o tagit bort badkaret... ställt dit min duschpall... hyllor för alla nödvändiga saker etc... så det var bara att strippa o hoppa in i leken... trodde jag...


FY vad trångt det var!!!!!!!! Jag visste att det skulle bli mycket mindre men SÅÅÅÅ mycket!?!?!?!? nä det funkade inte... det var så trångt att de små rörelser jag KAN klara av fick inte ens rum därinne... o jag e INTE stor--- mer än på bredden då ;)

Men på nåt sätt så lyckades jag väl får bort den mesta lorten på kroppen... men jag inser nu mer än nånsin hur snabbt jag behöver en personlig assistent som hjälper mig med min hygien... vill ju inte lukta apa precis :)


Sen kom nästa "överraskning" när jag var "färdig" HA... drog tillbaka draperiet... HELA BADRUMMET FULLT MED VATTEN!!!!!!!!!!!!!


Precis ALLT vatten hade runnit ut på golvet... Jag fattar inte att man kunde bygga så idiotiskt dumt att golvet lutar åt FEL håll i ett badrum?!?!?!?!

Inte ens JAG med mina låga byggkunskaper skulle göra en sån tavla... dessutom är huset byggt på typ 70-talet... så lite vett hade jag förväntat mig... men icke...

Dessutom är glvet helt slätt... så med allt shampo for jag omkring som bambi på hal is där inne när jag försökte skrapa bort vattnet mot avloppet... men det gjorde ju så förtvivlat ont i kroppen så jag stönade SÅ högt att jag väckte Emma (tur var det för mig) för hon kom och tog hand om upptorkningen åt mig... TACK GODE GUD för henne!!! Senare sa hon att hon ställt sin väckare på ringning för hon visste vilken tid jag skulle upp o duscha... så hon typ bara låg o väntade på att höra mig börja stånka o stöna... sen klev hon upp o hälpte mig... Vilken dotter va?? :)


Sen åt vi frunch tillsammans o hade det mysigt... Efter det satte jag mig ner o skrev lite mail innan jag skrev ner det här...


Nu ska jag umgås lite med Emma o hennes kompis Marina som sovit över här.... innan dom sticker iväg ikväll också...


Ses sen :)

Av Stig Olsson - 26 september 2009 00:38

Den här eftermiddagen kommer jag inte att glömma i första taget... det är ett som är säkert!!! :)


Det började med att jag behövde uträtta några ärenden... men Emma o hennes kompis höll på att både packa upp o tvätta kläder... men då kom en god vän och frågade om hon kunde hjälpa till med något för att underlätta för oss...


Jag sa som det var och frågade om hon ville hänga med o hjälpa mig då... det gick hon med på direkt... men eftersom jag inte vet hur bekant hon är med rullstolar så tog vi bägge det småtokiga beslutet att åka buss o tunnelbana... JAG!?!?!? Jag som ALDRIG åker kommunalt... men idag så tog jag min elrulle och så stack vi iväg... det gick hur bra som helst... förutom på ett enda ställe... i en tunnelbanehiss såklart... för där hade nåt svin pinkat o det säger jag att om jag fick tag i den personen hade det inte varit mycket kvar av honom för den stanken som vi var TVUGNA att stå ut med... den var inte kul!!!

det är inte lätt när man inte bara kan vända på klacken o ta trapporna... men vem bryr sig om att vi som sitter i rullstol måste smeta ner oss i andra urin... SVIIIIIN!!!!!!!!!!!!!


Tack och lov så lyckades vi ändå hålla humöret uppe och kom till sista anhalten som skulle bli en busstur för att komma hem :)

På busshållplatsen ser vi en buss backa in i en annan buss... sen visar det sig att det är JUST den bussen VI måste åka med... det kändes inget vidare... sen när han körde fram bussen så stannade han bussen ca en halvmeter från trottoaren... jag sa att jag INTE kunde hoppa med 75 kilo elrulle... utan att han måste köra närmare... då blev han SUR!?!?!?! Som om det var MITT fel att han inte kunde köra!?!?!


Nåväl... när vi väl kommit in så kom vi hem i ett stycke oxå... men den killen kommer jag INTE att åka fler gånger med, den saken är klar!!!


Vad som däremot var MYCKET positivt var att det faktiskt GICK att åka kommunalt... trots sura gubbar, nerpinkade hissar etc... DET var positivt och glädjande :)


Sen när jag kom hem var det bara att beställa hem pizza för då var tjejerna helt slut efter att ha flängt runt här hemma så det stått härliga till... sen blev det bara att softa o ta det lugnt resten av kvällen... därför blev det inget skrivande av förrän nu...


Och nu ska jag gå o lägga mig... för jag är oxå slut :)


Så tack för idag kära du som läser min blogg!!!


SOV SÅ GOTT ALLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


NATTI NATTI!!!!!!!! ;)

Av Stig Olsson - 25 september 2009 12:07

Det är vad jag kallar den här låten för... särskilt som det är så många år sen jag hört den och att jag glömt bort den!?!?!?


Just därför blev jag såååå glad när den plötsligt låg där o bara väntade på mig :)


OK... det är en sorgsen låt men OJ vilken text, vilken sång och VILKEN MUSIK!!!!!!!!!!!!!!


Dom här killarna kunde använda sina instrument... Spela den här låten med volymen uppskruvad... följ med i texten o lyssna på sångaren... och framförallt... se o hör instrumenten... det är rent magiskt o sjukt BRA!!!!


JA JA JA... jag vet... men låten är bara så här underbar tycker jag... Det är inte många som kan skapa en så här komplett låt där både text och musik harmonerar så perfekt som det gör här... I LUV IT ;)


Rätta mig om jag har fel ;)

Av Stig Olsson - 25 september 2009 11:31

Nu har jag fått ordning på min adressändring också :)


Det börjar kännas som att det snart är klart här, förutom möblering o uppackning då såklart... den biten kommer en bit i taget varje dag... men det gör inget för snart är även det klart :)


Nu kan jag börja förbereda mig för allt som jag tänkt syssla med här, för att sitta still tänker jag INTE göra...


Det gäller att hitta något som ger inkomster också... av nån underlig anledning så regnar det inte pengar över mig... fattar inte det ;)


Så det blir till att utveckla födkrokar lite här o där... jag är inte en som kan sitta o jobba 8 timmar per dag på samma ställe med samma uppgifter... jag måste ha flera olika jobb som ger mig både variation och stimulans... PLUS möjlighet att kunna lägga mig o vila när värken är för tuff mot mig...


Därför måste jobben anpassas efter kroppen o inte tvärtom... som vanligt är jag precis tvärtemot vad arbetsmarknaden vill... men det är jag så gärna så :D


Dom lyckas ju inte ens med fullt friska så hur ska dom då kunna lyckas med mig!?!?!?


Nä, det är nog bäst att skapa sina egna inkomskällor och det tänker jag göra... Jag har mina planer... nu ska jag bara omsätta dom i praktiken också...


Utmaningen blir att under helgen planera hur det ska gå till och sedan nästa vecka sätta det i verket... på det sättet tänker jag gå tillväga... för pengar finns det därute... det gäller bara att hitta rätt sätt att få ta del av dom!!! :)


Men just nu ska jag bara slappa tills det är dax för lunchen som jag ska äta med Emma... och då ska vi planera både helgen och nästa vecka... det blir kul eftersom hon är så trött efter konserten i går :)


Muahahaha nu känner jag mig som den elake pappan ;)


Men nä... jag kan inte vara elak... det är inte jag...


Vi ses snart igen... fast förresten... kanske lite musik!?!?!?! Får se...

Av Stig Olsson - 25 september 2009 09:45

Nej de e de ju inte... bara sista dagen på den s k arbetsveckan... däremot så blir det svårt att få tag i företagsfolk under helgen, men det löser sig med... jag får helt enkelt vänta med det tills på måndag o ägna mig åt mer nära ting... som att fortsätta uppackningen och be Emma att städa upp allteftersom... för stökigt vill jag INTE ha det i detta mitt nya hem :)


Som vanligt är jag uppe först och har fått i mig min normala frukost för första gången i detta nya hem... alltså 3 mackor o en kopp kaffe... stärkande? o gott :)


Egentligen känns det rätt bra med en laptop på köksbordet... får fundera på om jag ska köpa en till så jag kan läsa nyheterna till frukosten... för jag varken har eller tänker skaffa mig en morrontidning... när jag har här ute på nätet!!!

Dessutom kan jag fylla i min "göra-lista" under tider jag glufsar i mig min frukost... ingen dum idé... ska tänka igenom det här lite mer tror jag...


OK... nog om detta nu... Idag blev jag glatt överraskad när telefonen ringde. Det var handläggaren för bostadsanpassning som ringde och sa att jag med största sannolikhet kommer att får min duschkabin idag!!! YEY!!!!!!

Blotta tanken gör mig lyrisk för då kan jag skvätta på som jag vill ;)

Fast jag skulle såklart behöva en pers ass som hjälpte mig... för jag är för stel för att fixa allt så det blir bra... men jag vet att mitt assistansföretag håller på och letar efter en som ska kunna komma o hjälpa mig... för det här är inget som jag låter Emma bli inblandad i...


Min nuvarande plan är att låta Emma få jobba på halvtid som min assistent och sen nån utifrån som tar den andra halvan... På så sätt tror jag att allt kommer att funka allra bäst... för jag vill INTE att Emma ska vara helt låst vid mig... samtidigt som det är bra att hon får en inkomst så hon inte blir en av dessa "tärande" människor som politikerna pratar så ofta och mycket om...


Hmmmm.... det blev mycket det här men vad göra när hjärnan är full av tankar...


Nä nu ska jag se till att min adressändring blir gjord!!! Jag är klart sur på Skatteregistret som inte gjort sitt jobb... äsch dom e bara människor dom med :)

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se