Direktlänk till inlägg 13 februari 2010

Regeringen bestämmer, FK får stryk!?!?!?!

Av Stig Olsson - 13 februari 2010 00:36

Det är den sjuka verklighet vi tyvärr lever i idag. För oavsett vad vi tycker om FK och dess handläggare (som jag personligen tycker synd om) så är det ändå hos regeringen och Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson som regler och bestämmelser sätts upp.    SEN är det FK-shefens (Adriana Lender) jobb att se till så det blir som regeringen bestämt, det är hennes jobb.


AL är alltså bara en tjänstekvinna vars arbetsuppgift är att se till så lagarna kommer på plats och vi som redan ligger illa till, både fysiskt och ekonomiskt, ska tvingas lida ännu mer!


Och att då läsa att Cristina Husmark Pehrsson skyller ifrån sig på en tjänseman, ja det får då mig att bli galen av ilska!!!!!!!!!


VARFÖR ens försöka skylla ifrån sig nåt man varit med och beslutat??? Det måste vara höjden av feghet och uselhet!!!


NEJ jag har INGEN annan källa än ABs ledare att gå på i det här fallet, jo förresten... Cristina Husmark Pehrsson har ju gjort liknande saker förr, så hennes egen "meritförteckning" är väl det allra bästa källunderlaget som går att få!!!


Läs här nedan vad Cristina Husmark Pehrsson påstås ha sagt:Det är inte utan att man kan tycka lite synd om Försäkringskassans chef Adriana Lender. Det är nämligen hon som kommer att få ta ansvaret när de nya regler för sjukförsäkringen som ordnades fram innan jul möter vardagen.

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson bedyrade att regeringen, till skillnad från den hjärtlösa Försäkringskassan, lyssnade på kritik. Inte skulle svårt sjuka drabbas av kampanjen mot sjukskrivningar. Något sådant hade aldrig varit avsikten.

Nu är det Lender och hennes anställda som ska se till reglerna tillämpas, och det blir inte lätt. Verkligheten fortsätter att krocka med regeringens politik.

”En försäkring är tänkt att ge trygghet. Den tryggheten vilar delvis på att reglerna går att förstå”, skriver Lender i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Där fattas en del.

I samma artikel konstaterar generaldirektören:

”I riksdagens beslut sägs inte entydigt hur reglerna ska förstås”.

Lender vet att det kommer nya fall där de skärpta villkoren i sjukförsäkringen drabbar enskilda. Och hon vet åt vilket håll den ansvariga ministern kommer att peka. Mot henne och hennes personal. Det ska fan vara generaldirektör.


Källa: http://www.aftonbladet.se/ledare/fredagmed/ingvarpersson/article6590006.ab

 
ANNONS
 
Gammalsmurfen

Gammalsmurfen

13 februari 2010 09:25

Tänk det har jag tyckt länge. Men som vanligt skjuter folk på fel person. Ett vanligt fenomen. Det är enklast så.

Precis på samma sätt får kassörskan skäll om en vara är felmärkt och färdtjänstchauffören om bokningen inte kan sitt arbete!!

Sedan kan man ju tydligen tolka lite som man vill på FK och kan då välja den snälla eller den elaka linjen.
Hade varit intressant att se hur ansvarigt statsråd hade reagerat om man på FK valt den SNÄLLA linjen. Dvs att de höga sjukskrivningarna fortsatt. Hade det blivit reaktion DÅ tro...(från regeringen alltså)

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
cyberliv

cyberliv

13 februari 2010 14:24

Jag tror att den på FK fått sparken, rakt av bara.

För det är nu helt klart att det jag trodde Reinfeldt skulle rätta till, med alla de som kom i kläm pga att en del lagar slog slint, tyvärr INTE kommer att göra det.

Det tolkar jag som att Reinfeldt har drabbats av samma sjuka som Göran P & Co... storhetsvansinne, vilket verkar innebära att Reinfeldt numera också ser sig själv som ofelbar och låter det därför gå prestige i att inte fixa till de småsaker som behövs för att allt ska gå bra.

Jag tycker sånt här är ynkligt!!!

http://cyberliv.se/blog.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se