Direktlänk till inlägg 20 februari 2010

Carola givmild till sitt fadderbarn på Haiti (OBS IRONI!!!!!!)

Av Stig Olsson - 20 februari 2010 00:08

Kan ingen runt Carola åtminstone försöka förklara att "hennes" fattiga 15-åriga fadderbarn var i större behov av mat i stället för kärringparfym??????????


Jag har aldrig gjort nån hemlighet av vad jag tycker om Carolas bristande (eller totala frånvaro av) intellekt, men nu tycker jag att hon nått botten av allt lågt!


Läs artikeln och säg vad du tycker om hennes sätt att åka till det värsta katastrofområdet i världen, bara för att göra PR för "stödgalan Hopp för Haiti" i stället för att försöka hjälpa åtminstone sitt fadderbarn (som hon för övrigt inte ens visste vem det var eller hur han ser ut)!?!?!?!?


När en artist, som dessutom säger sig vara kristen, och mångmiljonär, inte ens fattar att det är mat och kläder som gäller för dessa stackars människor, ja då funderar jag på vad som ska hända med stödgalans insamlingspengar... kommer det att köpas samma parfym åt de svältande då också? TVI för sån äcklig PR!!!


Tre veckor efter den förödande jordbävningen flög Carola Häggkvist till Haiti.

  1. I två dygn reste hon runt i katastrofområdet med hjälporganisationen Hoppets stjärna.
  2. Hon filmades av sin egen kameraman när hon besökte ruiner och träffade drabbade människor. Uppdraget var att göra reklam för stödgalan Hopp för Haiti 25 februari.
  3. Aftonbladets reporter Mattias Carlsson och fotograf Jerker Ivarsson följde sångerskan under besöket.

 
 ”Jag behöver mat och kläder” Carola Häggkvist kom till Haiti tre veckor efter jordbävningen. Där filmade hon reklaminslag för stödgalan Hopp för Haiti och träffade Edens Dorelus, 15. Han har tidigare gått i Betlehemskolan i Riguad. Men de senaste två åren har han inte kunnat gå där eftersom den är för dyr för honomr. Ändå är han med i Carolas reklam. Av henne fick Edens Dorelus en present: en flaska Hugo Boss Soul för 620 kronor.
”Hon gav parfym – jag behöver mat”


Carolas ”fadderbarn” Edens, 15, har inte fått gå i skola på två år
RIGAUD. Edens, 15, presenteras som Carolas fadderbarn av Hoppets stjärna.
Men han har inte fått undervisning på två år. Och har inget att äta.
Ändå används han i en ny reklamfilm där sångerskan vädjar om pengar till hans raserade skola.
– Hon gav mig en parfymflaska. Jag behöver mat och kläder, säger han.

På gården utanför Betlehemskolan i Rigaud står Edens Dorelus, 15. I skuggan av ett träd väntar han på Carola Häggkvist. Fast vem hon är har han ingen aning om.

Några dagar tidigare ringde en lärare från skolan och sa att han måste komma dit.
– Hon sa att en vit kvinna som älskar honom skulle komma och att hon ville träffa honom. Edens tänkte att kvinnan skulle göra så att han skulle få börja igen, säger Edens morfar Garçon Cassagnol, 70.
Att den vita kvinnan var Carola, och att hon skulle vara hans fadder, visste inte Edens. Inte heller kände han eller hans morfar till vad Hoppets stjärna är för organisation och att det var de som drev skolan med pengar från svenska bidragsgivare.


Tvingades sluta skolan
– Jag har hört talas om att det skulle finnas en dam som skulle skicka något brev, men jag har aldrig fått nått, säger Edens Dorelus.
För två år sedan tvingades Edens sluta i skolan. Enligt familjen hade de inte längre råd med avgiften på 110 kronor om året. Nu går han i en sämre men billigare skola.
Efter en stunds väntan svänger Hoppets stjärnas nya vita Toyota Landcruiser in framför den spräckta skolfasaden. Carola och hennes följe har åkt raka vägen från gränsen men är flera timmar försenade.

Redan före resan till det jordbävningsdrabbade Haiti hade Hoppets stjärna skickat ut bilder på Edens Dorelus. Carola berättade i ett pressmeddelande om sin längtan att få krama sitt fadderbarn.


Log mot kamerorna
I släptåg av sin egen kameraman och Hoppets stjärnas verksamhetschef Lennart Eriksson gick Carola ut på skolgården.

”Det här är Edens”, viskade någon och pekade mot pojken.
– Edens, är det du? Vad du har vuxit, sa Carola.
Sen kramade hon honom och log mot kamerorna. När bilderna var tagna och Edens sagt några förvirrande ord till pressen lovade Carola ett längre möte dagen efter och då skulle Edens få en present.
– Jag tänkte att jag kanske skulle få mat eller kläder. Eller pengar som jag skulle kunna ge till mamma så hon kan köpa saker och sälja vidare så vi får mer pengar, säger Edens.


Fick en parfym
Men när Carola Häggkvist nästa dag kom till deras enkla hus med spruckna väggar fick han varken mat eller pengar. I stället hade den svenska sångerskan tagit med sig en flaska parfym Hugo Boss Soul, 90 milliliter, en gåva från sonen Amadeus. Rekommenderat pris i Sverige: 620 kronor.
– Jag köpte den på flygplatsen i London, sa Carola till Aftonbladet.


Edens familj är mycket fattig. Hans morfar Garçon jobbade före jordbävningen som skräddare i en kemtvätt. Då tjänade han 150 kronor i månaden. Nu tjänar han ingenting. Hans mamma Ruth Garço, 36, är också mycket fattig.
– Det är inte vad vi behöver, men det var vad hon gav och vi är tvungna att ta emot det, säger morfar Garçon Cassagnol.


Carola åt långlunch
Edens blev väldigt besviken över presenten:
– Det luktar gott men jag behöver mat och kläder.
Efter mötet med Edens åkte Carola genom Port-au-Prince till hotell Visa Lodge för att äta lunch. Hotellet är ett stamhak för journalister och en av få platser där civilisationen hela tiden fortsatt trots kaoset. Här finns hamburgare, coca-cola, pommes frites och riktigt kaffe.

Carola Häggkvist reste till Haiti för att samla information och göra pr för en stödgala åt Haiti som arrangeras i Filadelfiakyrkan i Stockholm 25 februari. En kameraman filmade hennes möten som nu blir reklamfilmer för insamlingen och publiceras på Youtube.
Efter långlunchen på hotellet åkte Carola vidare bland förödelsen i Port-au-Prince till stadens raserade katedral.


”Vi har ingen mer mat”
Samtidigt, hemma i byn Meillet, tömde Edens och hans familj de sista reserverna ut förråden.
– Jag åt lite vitt ris, utan bönor, det var det sista maten vi hade, säger Edens.

När Aftonbladet träffar honom ett dygn efter mötet med Carola har han fortfarande inte ätit. I sin hand håller han parfymflaskan.
Vad ska du äta i dag?
– Jag vet inte, vi har ingen mer mat. Och inga pengar. Vi har ingenting.


Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6641311.ab

 
ANNONS
 
Ingen bild

jonas

20 februari 2010 00:47

Att du skriver som du gör är en total KATASTROF!
Jag tror inte det ända Carola gav var en parfym (som dessutom hennes son gav) men det är inget som alla vet.. Man kan ju fundera över vad Aftonbladets journalister gjorde där nere.. gav de någonting? Hoppade de över att äta lunch som de sätter som krav på att Carola ska göra..
Totala idioter som åker ner och bara utnyttjar hennes angagemang.
Tror du att hon skulle åka ner för att göra PR? Det är väl det sista tjejen behöver se bara vem sveriges främsta sångerska är!
Om det nu är så att det som de skriver är sant, varför står det inte i några andra tidningar? för det vore ju fruktansvärt!
Aftonbladet är bra på att plocka ett ord här ett ord där när Carola pratar sen samlar man ihop en mening som ska skapa rubriker utan att bry sig om att det finns personer som bryr sig bakom. Så vill bara be dig att tänka innan du skriver nästa gång för hade du varit känd så hade det stått vilken idiot du är som sågar en annan människa, plus utan minsta vetskap om sanningen

 
cyberliv

cyberliv

20 februari 2010 01:40

Carola är väl först och främst ingen "tjej" längre!?!?!?

Sen så, JA, jag tror exakt att Carola skulle kunna göra en sån sak, för att försöka få lite gratis PR, det är så Carola!!!

Eftersom jag inte är kändis borde du inte kalla mig idiot, för vad ska man då kalla dig som inte ens vågar skriva vem du är!?!?!?

DIN KRITIK FALLER HELT PGA ATT DU SKRIVER ANONYMT!

Jag skriver i alla fall med mitt eget namn OCH anger en källa. Vad har du? Inte något alls, vilket inkluderar att du definitivt inte känner till något om sanningen i Carolas PR-resa till Haiti! ;)

http://cyberliv.se/blog.html

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

20 februari 2010 09:04

Jag har också kommenterat Carola och Haiti, på min blogg men lite mer försiktigt. För till skillnad från dig så känner jag henne inte. Har aldrig träffat henne. MIN information baseras enbart på tidningsskriverier och då främst Aftonbladet. Eftersom jag INTE ser denna tidning som en sanningskälla har jag valt att vara lite försiktigare.

Men eftersom du tydligen känner Carola får jag acceptera att denna gång har tidningen rätt.

För du dömer väl ingen ohörd, baserad på information från kvällspressen som har egna intressen av att vinkla....

Och som sagt: enligt pressen var det SONENS present till Carola.

Enligt A-bladet var detta hennes fadderbarn. Stämmer detta? Ger hon varje månad pengar till honom? Via en organisation? Gissningsvis den hon skulle göra en PRfilm om.
Då frågar jag mig kritiskt: OM detta stämmer: varför har inte den kristna organisationen förmedlat dessa pengar? Stor administration? Eller varför inte...

Eller är det så att Carola inte ens har ett fadderbarn? Har hon ljugit om detta? VAD är sant om DEN biten...

Tycker nog att denna artikel ger fler frågetecken än utropstecken

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gammelsmurfen PS

20 februari 2010 11:42

Idag kommer en ny artikel på Aftonbladet. Har kommenterat även den på min blogg. Visste DU att det är så det fungerar? JAG tycker det är ett bra sätt!! Gör du??

 
Ingen bild

Jonas

20 februari 2010 13:14

Oj vad svårt det plötsligt blev att möta kritik och kunde inte ta emot vad som skrevs. Tjej/kvinna/dam vad har det för betydelse vilket ord man använder?? Det enda du hoppar på är att man är anonym. Menar inte att du är en idiot men bara hur utsatt man är i media om man är en kändis. Inget illa gentemot dig om du uppfattar så så ber jag om ursäkt. Bara att det är fel att man sågar en annan människa utan att veta sanningen. Vet mer än du anar om hennes resa, och dessutom kan man tänka själv vad som är rimligt eller inte. Varför skulle hon behöva mer PR? Det var ju inte hon som tog kontakt med Aftonbladet. Det var inte för att såga vad du skriver utan bara en påpekan innan man tar aftonbladet som en källa och skriver ner en annan människa så mkt. Tack!

 
cyberliv

cyberliv

20 februari 2010 13:58

Jonas, klart att kändisar är mer utsatta än oss som inte är det.

Eftersom jag har noll koll på hur nära C du står eller personligen känner till om henne får jag lita på ditt ord om ATT du vet mer än jag anar, no probs :)

Håller med om att AB är på samma nivå som wikipedia när det gäller sanningshalter etc, men jag använder bägge ändå, ibland av lathet ibland för att de provocerar, så det varierar.
Seriösa inlägg kräver bättre källor än bägge dessa.

Däremot är det ett känt faktum bland mina vänner att jag aldrig varit en Carola-fan... baserat på vad jag hört henne säga i TV-intervjuer etc, där hon fått yttra sig fritt och oprovocerat.
Det har bara befäst min åsikt om henne och den friheten tar jag mig att skriva om i min egen blogg, på samma sätt som jag lägger ut all kritik mot mig, vilket jag får med jämna mellanrum :)

Tack för att du tog dig tid att skriva din andra kommentar, den förtydligade en del, däremot inte om du möjligen skulle kunna vara den Jonas som jag känner... är det du?

http://cyberliv.se/blog.html

 
cyberliv

cyberliv

20 februari 2010 14:33

Krister du är en pärla! Jag läste dina 2 inlägg om Carola och ja, du uttrycker dig mycket försiktigare än vad jag gör, helt sant.
Jag sågar C jäms med fotknölarna vad gäller henne som privatperson, som artist har hon lyckats, men bara sådär tycker jag.

Min sågning av C är bara baserad på vad jag läst och hört henne säga i TV-intervjuer etc, där hon fått yttra sig fritt och oprovocerat.

Inget som hon sagt har fått mig att ändra ståndpunkt.

Vad gäller parfymen från sonen borde hon förklarat för honom att dom behöver MAT och KLÄDER... parfym är ok när vård, skola, omsorg, mat, tack över huvudet, kläder funkar, då kanske man kan ge en så onödig gåva. Inte som läget är NU!!!

Sen vet inte jag heller OM hon har ett eget fadderbarn eller inte, men för mig verkar det som att Hoppets Stjärna och C valt att utnyttja situationen för att få göra PR för sig själva, inte att se till de svältandes bästa, men det är bara min egen personliga och högst ödmjuka åsikt ;)

http://cyberliv.se/blog.html

 
Ingen bild

Charlie

20 februari 2010 22:04

Läste nånstans att Carola varit fadder i 25 år. Det blir 60 000 spänn. Och 12 år för killen i Aftonbladet. Det blir 30 000 till skolgång, kläder och sånt. Parfymen blir 2 procent. Man kanske egentligen har rätt och ge en parfym om man betalt skola i 10 år. Sen undrar jag vad Aftonbladet är ute efter...hittade denna länk om personlig fadder...
http://www.tv4.se/1.1486617/2010/02/03/hilde_backs_fadderbarn_sokte_upp_sin_valgorare

 
cyberliv

cyberliv

20 februari 2010 22:30

Charlie, nytt namn Jonas eller ny person? Spela roll...

Jag tycker inte att 90 tusen är mycket för en som tjänar miljoner, för hur mycket tror du att C tjänat under dessa 25 år och jämför det med den underbara gamla damen och hennes engagemang???

Då bleknar Cs insatser betänkligt. Dessutom finns det många många fler vanliga Svenssons, som INTE tjänar miljoner per år som skänkt mer än Cs ynka 90 tusen under en 25-årsperiod.

DESSUTOM måste det betraktas som en ren förolämpning att komma med en sketen parfymflaska till en 15-årig kille som saknar det allra mest nödvändiga sakerna i livet, mat och vatten, tak över huvudet, en filt!!!
Vad får han av sin "beskyddare" och "fadder" kärringparfym som inte ens var en gåva från C utan hennes son, som uppenbarligen gör precis som sin mor, fel saker!!!

OM du tycker att C bör ha rätt att förolämpa en tonåring på en av världens just nu mest kaotiska platser i världen efter den största katastrofen någonsin, bara för att hon (utan att vi ens har en några bevis för det) sponsrat med några hundringar per månad... ja då har du helt tappat allt grepp om verkligheten Charlie!

Intressant tanke förresten, var har du fått tag i det där med 90 papp??? AB, hennes PR-byrå eller har du bara tagit siffrorna ur luften?
Jag har inte hittat nåt om hur mycket hon skänkt per månad, eller nåt över huvud taget... så hon kanske inte ens skänkt en spänn!!! Vilket scoop DET vore :)

http://cyberliv.se/blog.html

 
Gammalsmurfen

Gammalsmurfen

21 februari 2010 08:57

Aj aj aj Stig, nu blev det lite tokigt igen. OM Carola varit fadder i 25 år så tar man månadssumman och multiplicerar med 25. Då får man troligen den summan ;-). Om man dessutom lägger till 12 år för ett annat fadderbarn får man nog just 90.000

Vad hon gjort förutom detta får vi inte veta. Hon kanske har gjort en massa i tysthet som hon INTE skryter om. Vad vet vi om det. Har vi förutfattade meningar om henne och har bestämt oss för att hon aldrig kan göra något gott...

Hon kanske inte gör som Bill Gates och skryter om allt hon gör med sina pengar.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
cyberliv

cyberliv

21 februari 2010 12:45

Det jag menar är att var fick "charlie" tag i sin källa som klart kan verifiera vilken summa hon "skänkt" varje månad i 25 år... typ hur trovärdig är HAN!?!?!? ;)

Visst kan hon ha gett i smyg, men jag tillåter mig tvivla eftersom hon de facto är mycket medveten om hur hon ska göra maximal PR för sig!!!

http://cyberliv.se/blog.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se