Direktlänk till inlägg 13 augusti 2010

Obama kan få makt att stänga av internet

Av Stig Olsson - 13 augusti 2010 02:02

Tänk dig att vår statsminister skulle få laglig rätt att själv få stänga av internet när han själv tycker att det "måste" göras???

Det låter så vansinnigt sjukt att det inte ens är värt en diskussion ens.


ÄNDÅ är det nu VÄLDIGT nära att Obama och hans gelikar snart har utmanuvrerat, myglat, hotat, ja jag vet inte allt han måste ha gjort... ok, kanske mordhotat några också... men ändå står vi kanske inför detta faktum att OBAMA ENSAM kan komma att ha just den rätten, att stänga av internet i USA, vilket i stort sett kommer att drabba hela västvärlden om inte ännu mer av världens befolkning.


Enligt...

http://www.e24.se/business/it-och-telekom/obama-kan-fa-makt-att-stanga-av-internet_2231835.e24

...kan detta komma att bli verklighet och det som sägs då ska vara orsaken är som du kan läsa i artikeln "vid en krissituation"!?!?!?!


Som jag ser det kan det här bli det största angreppet i världshistorien vad gäller att slå ner yttrandefriheten ner i skoskaften... och jag lovar, den kommer sen aldrig att komma tillbaka!!!


Suck... jag tänker på hur mycket jag skrivit om denna Obama och hur mycket skit jag fått för allt jag skrivit... ändå känner jag en stoooor ledsnad över att det nu ser ut som att alla mina källor hade helt rätt...


Vad många som läser min blogg inte förstår är hur mycket jag önskar att jag hade fel när jag kommer med påståenden som är grundade på mycket letande efter flera olika källor, men oftast anger jag bara en, för jag tror inte att någon skulle orka läsa igenom allt jag läser... för det är mycket text som är bara skräp också, men sen hittar jag dom där få korta raderna här och där och tillsammans ger dom mig tillräckligt för att kunna komma just med dessa mina påståenden.


Skulle Obama verkligen få bli härskare över "internetknappen" då kan du lita på att han kommer att använda den också!!! Och hur vi här i Europa t ex kommer att drabbas varken vågar eller kan jag säga något annat än ATT vi kommer att drabbas, men det är svårt att i dagsläget veta hur mycket, men det är nog också nåt som vi i så fall upptäcker rätt snart när han tryckt på knappen.


Låt oss bara hoppas att lagförslagen ALDRIG går igenom!!!Ett lagförslag, där den amerikanska presidenten ska kunna stänga ner delar av internet vid en krissituation, är efter ett positivt gensvar i den amerikanska senaten nu ett steg närmare att klubbas igenom.


Det ursprungliga förslaget lämnades in under våren 2009 och mötte då stort motstånd, skriver Techworld.

En omarbetad version lämnades in senare samma år och innehållet har nu fått ett bättre mottagande i den senatskommitté som gått igenom förslaget.

Förslaget ska ge USA bättre förutsättningar att skydda sig mot cyberattacker och om det går igenom kommer ett nytt myndighetsorgan vid namn White House Office for Cyberspace Policy att skapas.

Förslaget ska ge USA:s president makt att skydda kritiska delar av internet genom att vidta nödåtgärder – bland annat ett slags nödstopp som innebär att internetåtkomsten stängs ned, menar kritiker.

Det här är en av de saker som 24 intressegrupper i ett brev till politikerna bakom lagförslaget kritiserat.

Nu när förslaget klarat en första granskning väntar en omröstning i senaten.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se