Direktlänk till inlägg 14 februari 2011

Farliga glödlampor

Av Stig Olsson - 14 februari 2011 09:59


Jag fick det här mailet från min Kanadamoster och när jag läst det färdigt så inser jag att vi har samma problem här i Sverige, så därför vill jag kommentera lite om detta fenomen.

Kommer någon ens ihåg att den i juni 2009 blev totalförbud mot kvicksilver? Lite  senare kom så förbudet mot vanliga glödlampor och lagen om att vi skulle tvingas använda lågenergilampor!?!?!? VARFÖR när de faktiskt innehåller just det som så nyligen förbjudits, alltså kvicksilver???

Jag råkade själv ut för en läskig sak förra året när jag köpt just en lågenergiglödlampa och satte in den i en lampa på fot som dels har en ljuskälla som pekar upp mot taket och dels en som man kan vrida och ställa hur man vill... Jag satte in den på den inställbara som då pekade på en läsfåtölj jag har... knäppte på och bara stod där för att se hur starkt ljuset skulle bli och om jag behövde justera den lite rent ljusmässigt...

Gissa om jag fick panik när jag ser att det börjar på översta delen av min gamla vackra skinnfåtölj!!! DET VAR LÅGENERGILAMPAN som lyste så starkt!?!?!? Och ändå skulle den bara motsvara en 40W-lampa, alltså ingen värsting direkt... men den var så groteskt felkonstruerad så den funkade som ett förstorningsglas med en liiiiten sylvass ljusstråle som helt enkelt satte eld på skinn!!!

Behöver jag nämna att den var gjord i Kina? Samma sak har det varit med andra glödlampor jag köpt som också är från Kina... Det har då varit i taklampor jag haft dom... INGEN har hållit över två veckor!!!

Så när du ska köpa glödlampor, oavsett sort, så köp INTE någon som är tillverkad i Kina!!! För din bostad kan antingen börja brinna, eller så får du en jättestor merkostnad på sikt på glödlampor bara för att dom går sönder så fort!!!

Nu till mailet från min moster :)


Below is a picture of a CFL light bulb from my bathroom.  I turned it on the other day and then smelled smoke after a few minutes.  Four inch flames were spewing out of the side of the ballast like a blow torch!  I immediately turned off the lights.  But I'm sure it would have caused a fire if I was not right there.  Imagine if the kids had left the lights on as usual when they were not in the room.

I took the bulb to the Fire Department to report the incident.  The Fireman wasn't at all surprised and said that it was not an uncommon occurrence.   Apparently, sometimes when the bulb burns out there is a chance that the ballast can start a fire.  He told me that the Fire Marshall had issued reports about the dangers of these bulbs.


Upon doing some Internet research, it seems that bulbs made by “Globe” in China seem to have the lion’s share of problems.  Lots of fires have been blamed on misuse of CFL bulbs, like using them in recessed lighting, pot lights, dimmers or in track lighting.  Mine was installed in a normal light socket.


I bought these at Wal-Mart.  I will be removing all the Globe bulbs from my house. CFL bulbs are a great energy saver but make sure you buy a name brand like Sylvania , Phillips or GE and not the ones from China. 

cid:x.ma1.1279043128@aol.com

  PASS THIS ON TO YOUR FRIENDS............


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se