Direktlänk till inlägg 21 februari 2011

Justitieminstern fortsätter uppvisa ett lågt IQ, om ens mätbart

Av Stig Olsson - 21 februari 2011 16:25

Allt jag ser idag är hur Beatrice Ask gör allt för att försöka vinna nåt blondinpris trots att kärringen är gammal och gråhårig!?!?!? Däremot är hon en het kandidat till STORA IDIOTPRISET eftersom hon mer envist än en åsna traskar på i samma gamla hjulspår om och om igen!!!


Ändå kanske man inte ska vara så förvånad, för hon är ju trots allt politiker och det är sällan dom har alla indianer i kanoten så att säga... så det är väl inget annat att förvänta sig antar jag.


Det finns fler som retar sig på både hennes inkompetens OCH oresonligt höga lön ställt i relation till vad hon O-presterar!!!


Den väna varelse som sätter så förgrymmat bra ord på skuldsaneringshelvetet på jorden är min stora favorit Ulrika Ring som än en gång fångat Beatrice Asks minst sagt neandertalliknande uttalanden...


Läs här bara:

Hur blev det så vansinnigt korkat?

Då ska vi se. Igen: jag häcklar gärna Beatrice Ask, för hon förtjänar att häcklas tycker jag. Hon är så obeskrivligt okunnig i frågor hon ansvarar för, och betalas så obegripligt mycket pengar för att hantera frågor hon så uppenbart inte förstår, så häcklas hon får hon antingen hacka i sig det eller inhämta kunskap om sånt vi skattebetalare förväntar oss att hon ska kunna och som vi också betalar henne för att kunna.

Enough said.


Plånboken (och den journalisten borde sättas på justitieministerposten för hon framstår som bättre och mer påläst än vår nuvarande ”112 000 kr/mån-fattaringentingjustitieminister) sände ett inslag igen om skuldsanering. Ett Fan-Fucking-Tastic inslag. :)


Processägaren för skuldsanering, Anna-Carin Gustafsson-Åström, säger i radioprgrammet (ang HDs dom i frågan ”överskådlig tid”):
”…och det får samhällsekonomiska konsekvenser också, därför att vi VET att personer som lever länge med stora skulder blir sjuka och hamnar ofta i ett utanförskap där man inte arbetar och så vidare, så att det är en förlust i alla de här tre avseendena.” ”Avseendena” rör privatekonomi, fordringsägare och samhällsekonomi.


Journalisten:
…antalet avslag har alltså ökat med 10 % efter domen som kom i Högsta Domstolen i höstas och det kommer den nya skuldsaneringslagen inte att rå på…

Och vad kontrar Beatrice Ask, denna förbluffande obeståndets källa till kunskap, obeståndslagstiftningens härförare och obeståndsbalansens väktare, med? På frågan om varför hon valt att inte ändra på uttrycket ”inom överskådlig” blir svaret:


Ja först ska man väl säga det att vi gör ju en del lättnader som är viktiga, men men vi har valt att inte ändra i den delen det är ju hela tiden en balans både mellan den skuldsatte och dom som har rätt till pengarna och eh risken om man går för långt när det gäller skuldsaneringen är ju att det blir svårare för folk för att få lån och vi att får en kostnadsövervältning på andra låntagare därför bankerna kommer ju kompensera så att det är ju en avvägning och vi har försökt lyssna in remissinstansernas synpunkter på den utredning som kom och då tycker jag det är rimligt”.


Det fortsätter… Beatrice Ask igen (och här börjar nog människan själv förstå att hon halkar omkring som Bambi på isen för nu kommer orden fortare och i bitigare ton, ni vet ”låt mig vara!!!-stuket. Ifrågasätt inte så mycket! Jagfattarjuintevarehandlarom!!!)” :


Ja först tycker jag att man måste väl ändå säga det att HD har ju naturligtvis eh gjort sin bedömning utifrån nuvarande lagstiftning och inte utifrån en lagstiftning som skall komma den påverkar alltid sen är det så att redan idag beräknar man att ungefär 100 000 personer skulle kunna komma ifråga för skuldsanering om dom sökte… att att i det läget säga att man måste ändra på villkoren när vi vet att dom ekonomiska konsekvenserna kan bli väldigt stora för människor får svårare att få lån överhuvudtaget men också därför att samhällskostnaderna ökar det tycker jag är att att gå för långt och det är den här bredare avvägningen som vi har gjort, det stora i det förslag som regeringen gemensamt har lagt fram är ju faktiskt att också företagare har en möjlighet att få skuldsanering, att man komma igång snabbare så att det blir ju mer generöst så då tycker jag att det saknades ju i utredningen ska man säga också en eh samlad finansiell och samhällsekonomisk bedömning av vad förslaget skulle innebära och det är ju det vi varit tvingade att arbeta med och jag menar att vi har gjort en balanserad bedömning!”


Här regredierar jag till min tonårsdotters språknivå:


Vad fan var det där?” :O


Uppfyllde det där kvalifikationerna för att tjäna 112 000 kronor/mån? Eller om ni vill 5 376 000 kr under 4 år… Hon famlar ju i luften!?! Har stjärten på tallriken. Det är tydligen mycket ord hon vill säga ”först” innan hon kommer till svaret på frågan. Eller vänta nu, det var ju det som var poängen, hon KOM aldrig till svaret på frågan… För hon förstår inte frågan!!!


Jan Ertsborn svarar:
Ja företagare som gått i konkurs eller avvecklat sin rörelse har kunnat få skuldsanering alltsedan lagens tillkomst på 90-talet, nyheten nu är att man ska ge en liten grupp företagare möjlighet att få skuldsanering och kunna bibehålla och driva sitt sin verksamhet om den är av enkel beskaffenhet och det här är alltså en väldigt liten grupp. Sedan har vi ju gjort och sett från olika håll de här bedömningarna om hur detta påverkar kreditlivet och tillväxtanalys har ju gjort en sådan eh eh genomgång och konstaterat att det kommer inte att påverka kreditgivningen i allmänhet men det kan däremot påverka för just dom som är skuldsatta


Har du inte lyssnat på inslaget så gör det. That woman is something else. 112 000+ SEK/month worth of something else…


http://blogg.segra.se/hur-blev-det-sa-vansinnigt-korkat/

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se