Alla inlägg under april 2011

Av Stig Olsson - 23 april 2011 13:51

Några kommenterade mitt inlägg "Rasism MY ASS" och tycker att rasism inte har ett dugg att göra med att hela landet Sverige, dess politiker och myndigheter inte ens lyckats få sina egna offentliga lokaler tillgängliga för funktionsnedsatta. 


Jag tillhör den sortens människa som tycker att det är en smygrasism eftersom det inte behövs någon "dörrvakt" eftersom vi ändå inte KAN komma in!!!


Sen, trots min höga ålder, så ligger mitt största fokus på det faktum att nuvarande regering som skriker sig hesa om att alla SKA jobba, även om man enligt Reinfeldt bara kan röra på ett finger etc mm osv... 


Men sanningen är att funkisar mellan 20-25 förtidspensioneras ÄNNU mer än på sossetiden, men såklart med sossarnas tysta medgivande, eftersom det ändock var de som kom på att om man förtidspensionerar skiten så syns det inte ett dugg i arbetslöshetsstatistiken, vilket är viktigare än att "skapa" jobb för dessa samhällets lägst klassade undermänniskor (kulsigt likt Tyskland på 1920-talet).


Därför applåderar jag den artikel som jag klippt in här nere och önskar att det vore annorlunda nu 2011 än det var 1960, men så är det tyvärr inte. 


Många studiehinder för funktionshindrade


Det är ingen självklar möjlighet för ungdomar idag med funktionshinder att studera vidare. Det finns fortfarande många hinder, lokaler är inte tillgängliga och inläsning av tryckt material fungerar inte alltid. Därför måste studiemiljön förbättras. Elever med ett funktionshinder måste få möjlighet att praktisera under sin gymnasietid och känna på hur det är att studera vid högskola eller universitet. Det skriver Per Olof Larsson, Göteborgs universitet och Emma Lyrdal, Projekt praktikplatser vid Riksgymnasiet i Göteborg i denna debattartikel.


Det är fortfarande sällsynt att killar och tjejer med stora funktionshinder börjar studera vid universitet och högskola.


Det måste bli ett lika naturligt val för dessa elever som för alla andra ungdomar att tänka sig en universitetsutbildning. Som alla andra gymnasieelever måste de komma fram till om de har möjlighet, orkar fysiskt och har fullständiga betyg för högre studier. Finns det ett lockande arbete i framtiden?


Tidigare generationer personer med funktionshinder har inte alltid sett det som en möjlighet att plugga vidare. Men nu kommer det en helt ny generation av ungdomar som haft bra stöd i skolan av elevassistenter och speciallärare. De har haft möjlighet att plugga tillsammans med andra elever och för många av dem är det helt naturligt att de skall läsa vidare.


Gymnasieelever med funktionshinder måste få möjlighet till en realistisk överblick över kommande universitetsstudier redan under gymnasietiden för att de skall klara sina framtida studier. De ska erbjudas praktik på högskola. Eleverna måste få uppleva vad ett högt studietempo innebär, att vara en bland många studenter, att ta sig mellan salar, att snabbt skaffa litteratur, och samarbeta med andra studenter och mycket annat som hör till högskolestudentens vardag.


Speciellt krävandet blir det vid grupparbeten, seminarier och kliniska övningar. Vi skall inte sticka under stol med att det är tufft att läsa vid universitet men då måste studenter med funktionshinder få möjlighet att förbereda sin framtid.
Då måste också universitet och högskolor vara redo att möta deras krav. Transporter till och från måste fungera till hundra procent.


Våra universitet har inte heller alltid en funktionshindervänlig miljö. (Detta skulle varit löst senast december 2010) Det finns alltför många traditionstyngda byggnader med trappor, stora salar med fasta bänkar där det är och svårt att ta sig fram i rullstol. Studenter utan funktionshinder tar en väg genom byggnaderna, medan det blir en helt annan för den som använder rullstol. (Detta skulle varit löst senast december 2010) Därför måste studiemiljön förbättras, eftersom studier vid högskolan bygger på att studenter umgås, hjälps åt och samarbetar. Har du en synnedsättning säger det sig självt att inläsning av böcker, kopierat material, stenciler och lärarnas föreläsningsmaterial fungerar perfekt.


Tyvärr blir kraven på studenter med funktionshinder högre än för andra. Inte nog med att de skall klara en krävande studiegång, de skall hantera sitt funktionshinder också. Och då måste tillgängligheten i universitets- och högskolemiljön förbättras. (Detta skulle varit löst senast december 2010)


http://arbetarbladet.se/torget/debatt/1.2756779-manga-studiehinder-for-funktionshindrade

ANNONS
Av Stig Olsson - 23 april 2011 01:31

Ungdom Mot Rasism i allmänhet och ANTON LANDEHAG i synnerhet har verkligen inte alla indianer i kanoten! Några studenter gör ett spex och då hoppar några idioter upp och ner i sina bänkar eller sandlådor och skriker RASISM och vill ha krigsrätt och avrättning på en och samma dag!?!?!


Vet dom inte att studenter spexar rätt grovt och rätt ofta med för den delen???


Jag tycker det är mycket allvarligare att unga människor med handikapp / funktionsnedsättningar dagligen blir diskriminerade från det att de vaknar tills de lägger sig för natten... AV SAMHÄLLET OCH REGERINGEN!!!

Men då hörs eller syns inte Ungdom Mot Rasism över huvud taget!?!?!?


Borde inte nästan 2 miljoner människor vara liiiite mer värda att försvara och stå upp för än några studenter som inte klarar av ett skämt???


Nä Anton, lyft upp huvudet över din lilla inskränkta låda och kolla hur det ser ut i verkligheten i stället... Ta bara ett litet exempel från idag när jag åker in med T-banan till T-centralen... då funkar inte hissen som ska ta mig upp till gatuplanet...


Tror du Anton att jag fick hög prioritet då eller tror du att jag fick sitta och vänta skitlänge på att nån över huvud taget skulle göra nåt??? 


Svaret är att jag fick lösa problemet själv och riskera livet på två killar som stod bakom mig i rulltrappan (som jag f ö förbjudits att åka, för det är farligt för oss funkisar...) vi ska sitta kvar nere under jord tills teknikerna orkar masa sig dit och fixa hisseländet!!!


DÄR har du rasism!!!


Läs här hur upprörd lille Anton är över studentspexet:


Dags att visa civilkurage (JA VERKLIGEN)


Förståelsen för rasism och strukturella

maktförhållanden är pinsamt låg i

dagens svenska samhälle.

Anton Landehag


Yttrandefrihet och ett öppet samhälle är mycket viktiga värden i en demokrati. (VA? Demokrati??? VAR???) I Sverige har det dock beslutats att detta inte är värden som i alla lägen går före rätten att inte bli diskriminerad. Händelserna på Hallands nation likväl som efterspelet där personen som anmälde händelsen, Jallow Momodou trakasserats och bland annat kallats ”negerslav”, är inte bara avskyvärda uttryck för rasism och tveklös diskriminering, det är också situationer då yttrandefriheten måste ge vika för andra högre värden, rätten att inte bli diskriminerad. (VÄL TALAT... gäller det oss funktionsnedsatta också eller???) En rätt som grundar sig i antagandet om alla människors lika värde. (Håller med, men har aldrig upplevt det själv)


Det är intressant, för att inte säga avslöjande, att det tydligt rasistiska i händelsen verkar undgå många i Sverige idag. Kuratorn på hallands nation, Elinor Lavesson, hävdar att det inte legat några rasistiska tankar bakom spexet och konstnären Dan Park har tryckt upp och spridit en rasistisk bild på Jallow Momodou, på dennes arbetsplats, Malmö Högskola. Både Lavesson och Park menar att det rör sig om ett skämt, ett spex där studenter klätt ut sig för att vara roliga och inget mer.


Inte nog med att denna totala brist på insikt om historiska maktförhållanden är slående, det visar hur det svenska samhället fungerar idag. Är det en tillfällighet att det i dagens Sverige görs uttalanden som försöker förminska händelsen i Lund eller nu senast i Malmö? Stämmer bilden av Sverige som öppenheten och förståelsens högborg? (NEJ, det är INGEN tillfällighet, för så här har vi haft det jämt pucko!!!)


Svaret är ett rungande NEJ! Förståelsen för rasism och strukturella maktförhållanden är pinsamt låg i dagens svenska samhälle. (DET håller jag med, men igen... räknas jag med då också eller är det bara mörkhyade människor du menar då?) Det finns en mängd exempel på detta och det som hänt i Lund och Malmö är på samma sätt som Sverigedemokraterna ett symptom för ett samhälle som i grunden är uppbyggt av normativa rasistiska strukturer som begränsar, men som väldigt få ens vågar erkänna.


Det är dags att visa civilkurage, att som Jallow Momodou säga ifrån. (Jag/VI säger ifrån varje dag, men ingen lyssnar... undrar varför!?) Eller som artisten Petter gå ut med en bojkott av Hallands nation. Det är dags för hela Sverige att ta debatten, att stå upp mot rasismen, för alla människors lika värde. (VÄL TALAT... NOT)


ANTON LANDEHAG

ordförande Ungdom Mot Rasism (LÖGN så länge inte unga funktionsnedsatta människor räknas med)


ANNONS
Av Stig Olsson - 22 april 2011 18:01

Särskilt inte om man är gammal och bor på äldreboende!!! Jag fattar inte hur ansvariga i Hässleholms kommun inte ens har vett att skämmas!?!? För oavsett om yngre människor inte tycker att det är viktigt vad man äter till påskmat så garanterar jag att många äldre gärna vill hålla på sina traditioner, dvs rätten att få äta sill och ägg till påsk!!! 


Men så tänker inte den kommunen utan tänker mer på att det går ju att spara in på gamlingarna, dom ska ju ändå snart dö... Gamla och handikappade kan man köra över, de lever ju bara på bidrag ändå... Det de ansvariga glömmer är att dessa "bidrag" är sånt som betalts in i FÖRVÄG via skattsedeln, så det är inget bidrag, DET ÄR EN RÄTTIGHET!!! Stor skillnad på sånt alla ni stendumma politiker och andra myndighetspersoner!!! SKÄMS på er som gör så här mot gamla människor som faktiskt gjort så att ni i ansvarig ställning i Hässleholm ens har ett jobb, dvs sitta och vända på samma papper hela dagarna... 


NI ansvariga är de som borde bli utan lön, eftersom ni inte gör det ni ska, dvs göra det bästa för medborgarna!!!


GLÖM ALDRIG DET!!!Kommunen sparar in – på 30 ägg


Politikerna snålar in på de äldres påskmeny


Utan sill och ägg – ingen påsk.


Bedrövligt, tycker pensionären Roland Johansson i påsksparande Hässleholms kommun.

– Vi har en matsedel och den följer vi, säger Lena Widarson, ansvarig kostchef.

Sill och ägg är alla svenskar förunnat på påsken.

Förutsatt att man inte är gammal och hyresgäst med trygghetsboende på Bokeberg i Hässleholm.

Skiljer på pensionärerna

Där skiljer kommunen nämligen på de ”vanliga” pensionärerna som bor på äldreboenden och ”de andra” 30 som bara bor i trygghetsboende.

Roland Johansson, hyresgäst sedan 1997, upptäckte förra veckan att sill och ägg saknades på påskmenyn.

– Jag tycker att det är bedrövligt. Det hör påsken till. Titta på äldreboenden runt omkring så får de påskmat, säger han till tidningen Norra Skåne.

Roland har kontaktat de ansvariga för menyerna men fått nobben.

Får bara laxrätt

Enligt Lena Widarson, ansvarig kostchef på Bokeberg, ingår sill och ägg i buffén för dem som äter både lunch och middag på restaurangen.

Hyresgäster från trygghetsboendet som bara äter lunch där kommer bara att serveras en laxrätt.

Kostchefen medger dock att Roland Johansson har en poäng.

– Vi ska ta det till oss och ska försöka ordna det till nästa år.

Aftonbladet har sökt enhetschefen Åsa Sjöholm för en kommentar men utan resultat.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12919998.ab

Av Stig Olsson - 22 april 2011 17:17

Här kommer ett litet gott skratt från min Kanadamoster igen :)


Ole and Sven were drinking buddies who worked as aircraft mechanics in Minneapolis and one day the airport was fogged

in and they were stuck in the hangar with nothing to do.

Ole said, "I vish ve had somethin tadrink!"
Sven says, "Me too. Y'know, I hear you can drink dat yet fuel and get a buzz. Ya vanna try it?"

 

So they pour themselves a couple of glasses of high octane hooch and got completely smashed.

 

Next morning Ole woke up and is surprised at how good he feels. In fact he feels GREAT! NO hangover! NO bad side effects. Nothing!

 

The phone rang. It was Sven who asks "How iss you feelin dis mornin?"

 

Ole says, "I feel great. How bout you?"

 

Sven says, "I feel great, too. Ya don't have no hangover?"

 

Ole says, "No dat yet fuel iss great stuff -- no hangover, nothin. Ve oughta do dis more often."

 

Sven agreed."Yeah, vell, but dere's yust vun ting."

 

Ole asked, "Vat's dat?"


 

Sven questioned, "Haff you farted yet?"

 

Ole stopped to think. "No "

 

"Vell, DON'T, 'cause I'm  in Iowa

Av Stig Olsson - 21 april 2011 16:24

CIA hade en ledig tjänst som lönnmördare. Efter all bakgrundskontroll, intervjuer och tester, var där tre personer kvar. 

Två män och en kvinna. För sluttestet, tog CIA agenterna en av männen till en stor dörr av metall och gav honom en pistol. "Vi måste veta om du följer dina instruktioner, oavsett omständigheter." 

"Inne i rummet, kommer du hitta din fru sittandes i en stol. Döda henne." Mannen sa "Du skämtar, jag skulle aldrig kunna skjuta min fru" Då sa agenten "Då är du inte rätt man för jobbet. Den andre mannen fick samma instruktioner. Han tog en pistol och gick in i rummet. Allt var tyst i ungefär fem minuter, sen kom mannen ut med tårar i ögonen. "Jag försökte, men kan inte döda min fru." Då sa agenten "Du har inte vad som krävs, gå du hem med din fru. " Slutligen, var det kvinnans tur. Hon fick samma instruktioner, att döda hennes man. Hon tog pistolen och gick in i rummet. 

Skott hördes, det ena efter det andra, de hörde skrik, slammer, smällar mot väggarna. Efter ett par minuter, blev allt tyst. Dörren öppnades långsamt och där stod kvinnan. Hon torkade svetten ur sin panna och sa... "Pistolen är ju laddad med blanka skott, jag var tvungen att slå ihjäl honom med stolen" Sensmoral: Kvinnor måste tas på allvar! :)

Av Stig Olsson - 21 april 2011 12:15

Kommentarer är helt överflödiga här, text och bild talar sitt tydliga språk själva :)


Two Story Outhouse

I  can't even think of anything to add to  this...    
     
Words  fail me! This picture is worth 10,000 of  them. 
      
    
 1.2211703023@web31810.mail.mud.yahoo.com
Yep!!! This  pretty much says it  all.
    
Needs no  additional  comments!!!

Av Stig Olsson - 21 april 2011 10:10

Jag tänker bara säga att jag lägger ut den här texten eftersom den är både sann och trovärdig, även om många kommer att kalla mig för rasist mm (men jag bryr mig inte om sådana påhopp pga att jag inte är det)... men det har blivit nåt som vänstermaffian alltid använt så fort man inte håller med dom. Hur skulle jag kunna vara rasist då bägge mina barn är födda av invandrade mödrar från olika världsdelar och jag själv har bott utomlands, som invandrare i 6 år???

Jag avskyr sossarna för allt groteskt, vidrigt, avskyvärt som de gjort och sedan skyller på andra, för visst var det väl sossarna som styrt landet i över 70 år eller har jag fel dä? NÄ, det har jag INTE!!! 

Så läs och se bevisen hopa sig, för det här är viktigt, för moderaterna kör även dom på i gamla sossespår!!!


VAR SÅ GOD OCH VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN:


Det finns idag tillräckligt med forskning för att dra säkra slutsatser om invandringens påverkan på svensk ekonomi, och slutsatsen är inte glädjande. Invandringen från utanför Europa har fått påtagligt negativa effekter för samhällsekonomin. Liberaler bör därför inte, av rent principiella skäl, känna sig tvingade att försvara fri rörlighet över gränserna, skriver Tino Sanandaji, doktorand i offentlig politik och ekonomi vid University of Chicago. Artikeln är ett svar på Det är friheten, dumbom av Simon Hedlin Larsson.


Simon Hedlin Larsson menar i sin stimulerande artikel (4 mars 2011) att invandring inte har större ekonomiska konsekvenser och att diskussionen i stället bör handla om frihet. Dessa slutsatser stödjer han på en upplevd brist på konsensus i de studier han undersökt.


Simon har tyvärr fel. Forskningen är nämligen inte demokratisk, det är inte antalet ståndpunkter som räknas utan deras kvalitet. Vissa studier anses genom sitt innehöll avgörande, och ledande nationalekonomer bör i dessa frågor tillmätas betydligt större tyngd än till exempel de FN-anställda och statsvetare som Simon citerar. När vi diskuterar invandring till Sverige är det vidare meningslöst att allmänt undersöka fenomenet migration; gästarbetares inverkan på Dubais ekonomi har ingen relevans för svensk debatt om flyktingmottagande och anhöriginvandring.


Det finns idag tillräckligt med forskning för att dra säkra slutsatser om invandringens påverkan på svensk ekonomi, och slutsatsen är inte glädjande. Invandringen från utanför Europa har fått påtagligt negativa effekter för samhällsekonomin.


Mina påståenden får säkert många läsare att reagera. Liberaler i Sverige hävdar ofta och antar ännu oftare implicit att invandring måste vara bra för Sveriges ekonomi. Det finns dock dessvärre få bevis för detta.


Det kanske vanligaste teoretiska argumentet går ut på att invandring är bra eftersom frihandel är bra, då invandring enligt denna syn är precis som frihandel fast med människor. Problemet är att människor och varor har mycket olika egenskaper. Invandring får därför bredare konsekvenser genom fler kanaler än handel. Textilier från Kina får exempelvis inte bidrag, är inte överrepresenterade i brottsstatistiken och kan inte rösta till sig en större välfärdsstat.


Vad visar då svenska och utländska studier av invandringens empiriska ekonomiska konsekvenser?


Den mest djupgående studien av invandringens konsekvenser för USA:s offentliga sektor genomfördes av det ansedda National Research Council år 1997. Slutsatsen var att invandring av högutbildade gav ett nettotillskott till de offentliga finanserna, medan invandring av lågutbildade hade negativa konsekvenser. I dagens priser betalade varje lågutbildad invandrare över sin livstid ca 1,1 miljoner kronor mindre i skatter än vad de fick i bidrag och offentliga tjänster.


Det slående med detta är att USA har en relativt liten välfärdsstat och integrerar lågutbildade invandrare bäst i världen.


Om lågkvalificerad invandring till och med i USA är så kostsam är implikationerna för Europas del uppenbara. I Storbritannien kom en uppmärksammad studie på uppdrag av överhuset fram till att landet inte har haft någon signifikant ekonomisk vinst av invandringen. Detta är slående, då invandringen till Storbritannien till stor del bestått av arbetskraftsinvandring.


Världens främsta expert på invandringens bredare ekonomiska konsekvenser är Harvardprofessorn George Borjas, själv invandrad från Kuba. Borjas visar att invandringen till USA innebär enorma vinster i form av ökad lön för invandrarna, men ytterst små vinster för amerikanerna själva, motsvarande endast 0,1 procent av BNP. Rikare amerikaner har visserligen gynnats av att de kan köpa billiga tjänster, medan fattigare amerikaner har fått se sina löner sjunka genom ökad låglönekonkurrens. Återigen borde vi fråga oss vad sannolikheten är att välfärdstaten Sverige ska vinna på invandring, när inte ens USA längre kan lyckas få större fördelar.


Professor Jan Ekberg har i en rapport till Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi skrivit den mest noggranna studien av invandringens kostnader för Sverige. Rapporten kom fram till att invandrare varje år betalar in 40–60 miljarder kronor mindre i skatt än de får ut i bidrag och offentliga tjänster. Ekbergs beräkningar underskattar ändå troligtvis invandringens kostnader kraftigt.


Den första orsaken är att positiva bidrag till de offentliga finanserna från invandrare från västvärlden inkluderas och delvis döljer de negativa siffrorna från övriga invandrare. När vi debatterar invandringspolitik diskuterar vi inte invandring från Tyskland och Danmark, som vi alla vet fungerar väl. Diskussionen gäller invandring från utvecklingsländer, och därför borde kostnaderna från just denna invandring särredovisas.


För det andra gör Ekberg det förenklande antagandet att invandrare generellt använder offentliga tjänster exakt lika mycket som svenskar. Men offentliga utgifter tenderar att vara nära relaterade till mängden sociala problem. Vi vet exempelvis att invandrarbarn oftare har svårigheter och kostar skolan mer samt att invandrare har sämre hälsa än svenskar och enligt landsstingen använder mer sjukvårdstjänster. Rättväsendets kostnader beror på brottsligheten och invandrare begår enligt Brottsförebyggande rådets siffror exempelvis cirka hälften av alla grova våldsbrott i Sverige. En mer djupgående studie borde räkna ut exakt hur mycket olika grupper använder av offentliga tjänster, och justera kostnaderna därefter.


Till sist inkluderar Ekberg inte kostnaderna för invandrares framtida pensioner. Invandrare utgör idag 21 procent av de i arbetsför ålder i Sverige, men bara 12 procent av dem över 65. Men även invandrare åldras. Dagens unga invandrare kommer även de att få pensioner i framtiden, men denna kostnad syns inte i en ögonblicksbild. Ekbergs analys spräcker för övrigt myten att invandring är en lösning på pensionsproblemet.


Det räcker självfallet inte att bara öka befolkningenför att minska pensionsbördan, vi måste öka andelen nettoskattebetalare.


Att invandring är en stor kostnad är egentligen självklart med tanke på den underliggande arbetsmarknadsstatistiken. År 2008 förvärvsarbetade 81,8 procent av svenskfödda. Motsvarande siffra bland utomeuropeiska invandrare var endast 50,6 procent. En grupp kan inte försörja sig själv, än mindre bidra positivt till samhällsekonomin eller ens tillfälligt skjuta upp åldrandeproblemet, om bara hälften arbetar.
 
Hedlin Larsson anser dock som sagt att debatten om invandring inte ska fokusera på huruvida politiken gynnar Sverige, utan på ideologiskt grundade liberala argument om frihet. Jag menar tvärtom att liberaler inte av rent principiella skäl ska känna sig tvingade att försvara fri rörlighet över gränserna. Detta baserar jag på fri invandrings konsekvenser för en modern demokrati, och med stöd av de viktiga liberala intellektuella som analyserade frågan på en djupt ideologisk nivå.


Friedrich Hayek uttryckte sin ståndpunkt i frågan så här: ”a recognition of collective ownership of the resources of the country which is not compatible with the idea of an open society”. Den miniminivå som Hayek ansåg att staten borde garantera sina fattigaste medborgare ”necessitates certain limitations on the free movement across frontiers”. Detta insåg även Milton Friedman som sa: ”You cannot simultaneously have free immigration and a welfare state”. Robert Nozick utryckte sig likartat mot slutet av sitt liv: ”Varför har vi inte helt fri och öppen invandring överallt? Ett skäl är välfärdsstaten.”


Om århundradets tre främsta liberala tänkare inte av princip stödde fri invandring, varför ska då svenska liberaler känna sig tvungna att göra det?

Ibland svarar nyliberaler att invandringen i vårt samhälle visserligen inte fungerar, men att detta är välfärdstatens fel. Lösningen blir simpel enligt detta resonemang: Vi avskaffar helt enkelt välfärdstaten! Även om vi skulle acceptera att ett totalt avskaffande av välfärdstaten vore önskvärt (något jag personligen inte håller med om) kan man inte i en seriös debatt helt enkelt önska bort verkligheten. Välfärdstaten i Sverige kommer inte att avskaffas under vår livstid.


Dessutom visar mina exempel från USA och Storbritannien att även mindre välfärdstater har problem med att absorbera invandrare med lågt humankapital. Somalier i USA, som svenska liberaler okritiskt har lyft fram som positiva exempel på framgångsrik integration, har exempelvis en fattigdomsgrad på smått otroliga 53 procent.


Viktigast av allt är dock att välfärdstaten troligen kommer att stärkas av invandringen, då människor tenderar att agera efter sitt upplevda egenintresse. I valet 2010, då endast 43 procent av etniska svenskar röstade på vänstern gick 77 av procent av utomeuropeiska invandrares röster till vänsterblocket. En undersökning visade att 91 procent av unga muslimer i Sverige stödjer vänstern.


Detta är knappast förvånande, då invandrare kommer från länder som traditionellt förkastat liberalismen, och då mindre framgångsrika samhällsgrupper av egenintresse tenderar att betrakta vänstern som sin beskyddare.


Den vanliga åsikten ”jag stödjer fri invandring och avskaffad välfärdsstat” håller inte för logisk granskning. Låt oss för ett ögonblick acceptera att en majoritet av svenskarna över en natt blir nyliberaler och röstar för att avskaffa välfärdstaten.


Med fri invandring kommer dock infödda svenskars preferenser att bli irrelevanta, då majoriteten av väljarna förr eller senare kommer att bestå av invandrare från fattiga länder. Om vi utgår från historiska beteenden snarare än utopiska teorier kommer dessa invandrare att så snabbt som möjligt rösta till sig en ny välfärdsstat. Vi kan på grund av invandrares väljarbeteende endast välja mellan två av tre av alternativen nyliberalism, fri invandring och demokrati. Nyliberalism och fri invandring kan endast förenas i ett mardrömssamhälle där invandrare aldrig tillåts rösta.


Fri invandring i den verklighet vi lever i gynnar förstås invandrare, men minskar både levnadsstandard och frihet i Sverige. Klassisk liberalism skiljer sig från socialism genom att det ger medborgare moralisk rätt att i en sådan intressekonflikt agera efter sitt egenintresse. Glöm inte att även den privata äganderätten också minskar människors ”fria rörlighet”.


Jag hoppas att svenska liberaler nu tar efter Simon Hedlin Larsson och börjar diskutera invandringen och dess konsekvenser – både positiva och negativa – öppenhjärtigt, faktabaserat och på allvar.Tino Sanandaji är doktorand i offentlig politik och ekonomi vid University of Chicago.


http://www.svensktidskrift.se/?p=23968

Av Stig Olsson - 21 april 2011 08:30

Oroa dig inte, för det gjorde inte jag heller tills för kanske 3-4 månader sen... men då fick jag lära mig från en mycket nära vän om vem denna numera artist är :)


Det jag fick se och höra är så häftigt och underbart, för killen spelar blues på sin gitarr på ett sätt som få kan ens komma i närheten av!!! Förutom att spela så sjunger han också... men det är gitarren som är allra störst hos honom, tycker jag!


Därför vill jag lägga ut två klipp med denne starka personlighet. Först där han spelar en låt vid endast 12 år ålder!!! Och han kör så gitarren brinner redan då!?!?!? :)


Sen kommer en annan låt med en vuxen Bonamassa... helt häftigt underbart!!!


Det är svårt att fatta att det är en ung man som spelar... för så här låter normalt bara de gamla essen :)


Hoppas du fick lika stor glädje av det här som jag gör när jag lyssnar! :)

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se