Direktlänk till inlägg 14 juni 2011

Snart dyker ekonomin och gissningsvis vi med den.

Av Stig Olsson - 14 juni 2011 22:11

Jag har den allra största respekt för vad Nouriel Roubini (Doktor Doom) tycker och tänker. Anledningen är att han ser den stora bilden och har i stort sett alltid rätt... så det krävs ingen Einstein för att tro på honom nu också! 


Alltså bör vi små människor göra allt vi kan för att minska våra kostnader snarast möjligt, för ju mer vi har i skuld desto värre får vi det när de stora elefanterna totalhavererar!!! Tro mig, det är alltid VI SMÅ som torskar, MEN vi kan minska smällarna genom att se över våra kostnader OMGÅENDE!!!


På det sättet kan vi klara oss lite bättre när smällen kommer, för kommer det gör den, tro inget annat.


Vad kan vi göra då? Jo vi kan se till att betala bort småskulder på våra kreditkort, inte ta nåt lån för lyxkonsumtion, typ resor, kläder, bilar, båtar etc... SPARA det du kan spara... Sälj det du ändå inte använder och bygg upp en liten buffert, eller stor om du kan... ALLT som minskar dina kostnader och försäljning av allt du kan gör att du står så väl rustad som möjligt när den dagen kommer.


På så sätt skyddar du dig mot bankernas fulaste knep med avgifts- räntehöjningar i schocknivåer mm... Och tänk också på dina försäkringar!!! Minska dom eller skippa dom helt är mitt personliga råd... För händer nåt så gäller försäkringen inte ändå... eller bara till kanske 10%.


Det här är viktigt att tänka på, så jag säger det för att jag bryr mig om alla oss små människor med låga inkomster som redan nu får vända på slantarna och tänka till både en och två ggr innan vi köper nåt... Bilar, båtar, försäkringar är helt onödiga kostnader, ok bilen måste man ha om man bor på landsbygden, men det kanske går att samåka och minska på bensinkostnaderna då!?!?


Tänk snålt så klarar du dig bäst!!! :)


Så här står det i artikeln jag läste:


Nouriel_Roubini.jpg
Nouriel Roubini, eller som kan kallas Doktor Doom, ser mörka orosmoln på horisonten.
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/Scanpix.

Dr Doom varnar för perfekt storm

Han förutspådde finanskrisen. Nu varnar ekonomiprofessorn Nouriel Roubini för att det kan blåsa upp till en s.k perfekt storm på ekonomihimlen.

Nouriel Roubini, eller Doktor Doom som han brukar kallas, är mest känd för att ha förutspått finanskrisen. Nu menar han att en kombination av usla amerikanska statsfinanser, en omstrukturering av skulder inom EMU, stagnation i Japan och inbromsning i Kina kan orsaka en så kallad perfekt storm år 2013 (en perfekt storm kallas det när en rad väderfenomen förstärker varandra till ett katastrofalt oväder). 

– Vi ser redan tecken på svaghet. Alla skjuter problemen med för mycket offentliga och privata skulder framför sig. Under tiden växer problemen, säger Nouriel Roubini, i en intervju med Bloomberg enligt Dagens Industri.

Enligt Bloomberg började marknadsräntorna sjunka redan under våren. Detta i takt med att statistiken från USA blev allt sämre. Sedan började börserna att sjunka. Världens aktiemarknader har tappat 3.300 miljarder dollar sedan början av maj.
— Den globala tillväxten kan komma att dämpas under årets andra halva när skuldneddragningsprocessen fortsätter, den finanspolitiska stimulansen dras tillbaka och förtroendet hos de ekonomiska aktörerna försämras, säger Nouriel Roubini till Bloomberg enligt Dagens Industri.
Ytterligare faktorer som kan dämpa den globala tillväxten är höga råvarupriser, hög arbetslöshet i USA, stigande räntor i Asien och Kinas beroende av investeringar som en motor för tillväxt.
– Längre fram kommer de att få två stora problem: Mängder av dåliga lån i banksystemet och massiv överkapacitet, vilket kommer att leda till en hårdlandning, säger han till Bloomberg.

Enligt Dagens Industri fick han vatten på sin kvarn under måndagen. 

Då rapporterade Japans statistikmyndighet att maskinorderingången backat med 3,3 procent per månad och 0,2 procent i årstakt. Förklaringen är att Japans ekonomi fick en tuff smäll av jordbävningskatastrofen i mars och gått tillbaka till recession, vilket definieras som två kvartal i följd med dämpande ekonomi.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se