Direktlänk till inlägg 25 maj 2012

En förbannelse över NAZISTREGERINGEN REINFELDT ! ! !

Av Stig Olsson - 25 maj 2012 22:01

Eller har du nåt bättre ord för den sittande regeringen vars absoluta huvudmål verkar vara att plåga, tortera, mörda, terrorisera, förödmjuka, kränka, förlöjliga och totalt NONCHALERA det faktum att vi funkisar faktiskt också är MÄNNISKOR, med egna önskningar om egna värdiga liv!?!?!?


Det finns lagar i Sverige som är menade till att skydda oss som inte kan röra oss fritt ute i samhället, vi som behöver personlig assistans för att kunna leva ett värdigt liv med kvalitet, vi som gör allt vi kan trots att det är så extremt mycket svårare för oss pga våra handikapp, vi som inget hellre vill än att kunna få rätten att göra rätt för oss, vi som också har exakt samma önskningar och målsättningar som alla ni andra... vi får bara inte nyttja denna lagstadgade rätt pga att vi har en regering som vägar acceptera att vi finns och att vi dessutom är individer och människor precis som dom!!!


Jag ska nu skriva något som många säkert kommer att reagera starkt över, men jag står för vartenda ord!


Under de tre senaste åren har jag utsatts för fruktansvärt vidriga elakheter, kränkningar och totalt undermålig, ja rent av usel läkarhjälp. Jag kan garantera att vilken advokat som helst skulle kalla det för medvetna och mycket olagliga myndighetsövergrepp, men så kommer inte att ske eftersom jag inte har pengar att driva en process mot staten, vilket staten är mycket medveten om.

Ja staten ja... Tillåt mig namnge de som är ytterst ansvariga, nämligen Fredrik Reinfeldt och Maria Larsson.


Här är mina öppna och ärligt menade ord, direkt riktade till er två, Fredrik och Maria:


Om ni inte OMDELBART ändrar på er totala och grymt nedvärderande behandling av alla oss funkisar, vars enda brott är att vi fallit offer för kriminella assistansföretag, men blivit de som straffats av ER, ja då önskar jag följande:


Att ni bägge faller offer för samma fruktansvärda behandling ni utsätter oss funkisar för, 

Att ni bägge får lida lika mycket och lika länge som oss,

Att ni bägge tvingas stå bredvid när era nära och kära drabbas lika hårt som våra föräldrar fått göra,

Att ni bägge tvingas utstå ännu mer lidande än de föräldrar vars barn begått självmord pga ER sataniska ondska,

Att ni bägge tvingas lida och begrava era närmaste, såsom dessa föräldrar tvingats göra pga ER,

Att ni bägge aldrig befrias från ert lidande, på samma sätt som jag och tusentals andra råkat ut för, pga att staten använde sig av oss i forskning till en livslång sjukdom som plågar våra av värk sönderfallande kroppar.


Jag blev så arg när jag läste nedanstående artikel att jag kände mig tvingad att skriva ovanstående hårda rader.


Regeringen nonchalerar användare av personlig assistans 


Föreningen JAG är starkt oroad över de förslag till förändringar i assistentreformen som nu ligger på regeringens bord. Förslagen är framtagna utan något samråd eller inflytande av organisationer som företräder brukare av personlig assistans.

Förändringar i assistansreformen är i allra högsta grad en fråga som berör personer med funktionsnedsättning. Reformen är helt enkelt livsviktig för assistansanvändare.

I FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, artikel 4 punkt 3, stadgas det klart och tydligt att ”i …. beslutande processer angående frågor som berör personer med funktionsnedsättning ska konventionsstaterna nära samråda med och aktivt involvera personer med funktionsnedsättning, däribland barn med funktionsnedsättning, genom de organisationer som företräder dem.”

Just nu pågår beredningen av förslagen i den så kallade ”fuskutredningen” och remissvaren i regeringskansliet. Detta utan att de som berörs fått samråda med beslutsfattarna kring förändringarna.

Naturligtvis stödjer vi åtgärder mot fusk men vissa av de förslag som utredningen lämnar är mycket olyckliga. Förslagen får allvarliga konsekvenser för assistentanvändare om de genomförs.

I veckan skickade vi tillsammans med övriga svenska funktionshinderrörelsen en skrivelse till statsminister Fredrik Reinfeldt och till Barn- och äldreministern Maria Larsson som också ansvarar för funktionshindersfrågor. I skrivelsen uppmanar vi regeringen att följa FN:s konvention.  Vi förutsätter att regeringen lever upp till konventionen och återkommer med en inbjudan till överläggningar och samråd.


http://www.jag.se/press/regeringen-nonchalerar-anvandare-av-personlig-assistans#.T7_hcweXB6w.facebook 

 
ANNONS
 
Ingen bild

zew

29 maj 2012 16:34

"Regeringen nonchalerar användare av personlig assistans" Nämen Stig, vår statsminister har TRE assistenter; en för att ta på och av skor + att knyta snören (en komlicerad procedur och jag minns från dagistiden att det var svårt och när jag till slut kom på knepet var jag en lycklig liten grabb)...var var jag nånstans?...jo assisten numero 2 för att hålla pitten i rätt riktning så strålen träffar hålet och inte väggen (aldrig i styr den lilla rackare), assistent numero 3 för en synkronisering av fotarbete när det är dags att gå ut och in i tålmodigt väntande limo..först vänster Fredrik, vänster. Blanda inte politik i allt.

Stig Olsson

30 maj 2012 15:53

LOL Det värsta är att du är ruggigt nära sanningen :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se