Direktlänk till inlägg 29 januari 2013

Mördaren fick bara 8 år...

Av Stig Olsson - 29 januari 2013 12:19

En kille på nästan 17 år mördar sin syster med 107 knivhugg, efter att en lång tid hotat och förnedrat henne, skrikit att hon är en hora etc... Ändå får han bara 8 års fängelse!?!? Orsaken är att han vid mordet ännu "bara" är 16 år... så sägs det i alla fall... Min åsikt är att Sveriges lagstiftare och de styrande i regeringsställning måste anse att det är helt ok att slakta och våldta unga flickor, inte bara i Iran, Afghanistan, Dubai, Saudi m fl länder, utan också här i Sverige!!!


Nej, jag står fast vid denna min uppfattning, för om staten INTE gillat detta vidriga så skulle det varit mycket hårdare straff och en intensiv jakt på de idioter som anser det ok att mörda sina döttrar bara för att de pratat med en man!? Den skattebetalare som missat en hundralapp i skatt jagas hårdare och brutalare än en bindgalen islamist som mördar sina barn!!!

Straffen för en liten skattesmitare är också hårdare!


Hur länge ska vi behöva stå och se på hur skiten breder ur sig över landskapet? Kommer vi aldrig att få nog av elände här? Reagerar vi bara genom att ständigt knyta näven i fickan? Har vi ingen ryggrad kvar???


Min förhoppning står till att morden blir till sist så många och brutalt grymma att vi, folket, en dag får nog, slår näven i bordet och kräver rättvisa!!! För om detta inte stoppas nu så kommer det snart att vara ok att mörda våra svenska små döttrar också, kanske t o m av samma anledningar!?!? VILL VI DET???


Läs här nedan lite mer om åtalet och domen:

Mördade sin syster – döms till åtta års fängelse

 

Den 17-åringe pojke som stod åtalad för knivmord på sin 19-åriga syster i Landskrona döms till åtta års fängelse för mord. Mordet är, enligt tingsrätten, ”bland de allvarligaste fallen av mord som kan förekomma”.

Systern hade återvänt till Landskrona sedan hon brutit upp från ett påtvingat äktenskap i Irak och hittades död den 23 april förra året.


Hon dödades genom 107 hugg med två knivar och en sax mot olika delar av kroppen. Enligt ett rättsläkarutlåtande har det tagit flera minuter att tillfoga henne skadorna. Tingsrätten skriver att skadorna därför orsakat henne stort lidande och stark dödsångest.


Rätten finner det också fastslaget, att brodern vid fler tillfällen före mordet varit hotfull mot sin syster och gett henne förnedrande tillmälen som hora och slampa.


Brodern har skyllt mordet på en maskerad man som plötsligt ska ha rusat in i lägenheten där syskonen fanns och överfallit systern. Men berättelsen innehåller märkliga detaljer och stämmer inte heller med de tekniska fynden, varför tingsrätten avvisar den. I stället slår den fast att det är brodern, som då bara var 16 år, som begått mordet.

Motivet var, enligt domen, att återupprätta familjens heder.


Åklagaren hade yrkat på åtta års fängelse, medan försvarsadvokaten argumenterat för sluten ungdomsvård.

Mordet är, enligt tingsrätten, "bland de allvarligaste fallen av mord som kan förekomma" och straffvärdet för dådet bestäms därför till livstid. Men en person under 18 år kan dömas till fängelse, bara om det finns "synnerliga skäl".

Rätten anser här att mordet begicks så nära pojkens födelsedag att det ska ses som att han var 17 år vid händelsen.


Eftersom straffvärdet är så högt räcker det inte med de fyra år som maximalt kan utdömas i sluten ungdomsvård, utan domstolen bestämmer straffet till fängelse i åtta år.


En rättspsykiatrisk undersökning har visat, att det inte finns förutsättningar att överlämna pojken till rättspsykiatrisk vård.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se