Direktlänk till inlägg 11 februari 2013

Martin Ingvar, professorn som inget kan, förutom att stjäla...

Av Stig Olsson - 11 februari 2013 19:53

Hur många är medvetna om att Martin Ingvar aldrig gjort något på egen hand inom hjärnforskningen, i stället har han levt på sin döde fars kunskaper och framgångar som hjärnforskare! Det enda jag hittar är att MI skrivit några kok- barnböcker, men sånt ger ju inga höga titlar!


För att kompensera sig för denna sin okunskap har han i stället spenderat desto mer tid på att lära sig tjyveriets ädla konst... Där är han snart en obestridd ledargestalt pga sin förmåga att plocka åt sig forskarpengar i parti och minut på ett sätt som ingen verkar kunna överträffa!?!?


Det är svårt att komma på något bra som MI gjort, så jag låter bli det och i stället rapportera och informera om det senaste skojeriet inom Karolinska Institutet och hur det gått till.


Saken är den att MI & Co har lyckats fuska till sig över 40 miljoner och inte en enda spänn finns kvar... och lika lite som noll finns ens redovisningsbart!?!?

Det som skett är alltså att MI m fl har snott åt sig hela forskningsanslaget och sen bara redovisat ett gäng falska dokument för att försöka skyla över den grova stölden med!!! SÄTT MARTIN INGVAR I FÄNGELSE!!!


Läs denna utomordentligt välskrivna faktaartikel om David Ingvar och Osher Centrum, de som blivit bestulna:


Osher Centrum


NewsVoice utredning av Osher Centrums ekonomi fortsätter genom att nya frågor ställts till KI, men nu är det stopp och ”Osherskylten” är borta. Inga fler frågor besvaras per brev. Istället inbjuder KI till möten där sakfrågor ska diskuteras. Det markeras i ett brev från universitetsdirektören Bengt Norrving.

 

Text: Torbjörn Sassersson


I den senaste sändningen av frågor till KI som skickades i december 2012 och januari 2013 till KI internrevision (Ingrid Palmér, Ekonomidirektör), rektor på KI (Anders Hamsten), Dekanus för utbildning (Jan-Olov Höög) och till Osher Centrum (Martin Ingvar) har inga svar inkommit per den 11 februari 2013. Vissa frågor sammanställdes med hjälp av en jurist på en fristående myndighet.


Istället bjöd Martin Ingvar den 19 december in till ett möte för att gå igenom frågorna. Undertecknad avböjde vänligt och bad att få svar på frågorna via brev. Tiden gick och den 1 februari damp det ned ett brev från universitetsdirektören på KI.


Ingen av de parter som fått frågor per pappersbrev svarar alltså, istället svarar KI centralt via universitetsdirektören Bengt Norrving.


Denne skriver:

”Det åligger definitivt inte myndigheten att som en konsekvens av serviceskyldigheten meddela beslut eller i övrigt ta ställning i enskilda sakfrågor. För detta krävs att ett formellt ärende anhängiggörs hos myndigheten.”

”Enligt KI:s mening har du redan fått de svar som du rimligen kan kräva inom ramen för serviceskyldigheten. KI:s ambition är emellertid att i än högre utsträckning vara öppen och tillmötesgående mot allmänheten beträffande sin verksamhet. Mot bakgrund av karaktären på dina frågor erbjuder vi dig därför möjlighet att vid ett besök diskutera de ytterligare frågor du kan ha. Meddela oss om du är intresserad av sådant besök så återkommer vi med uppgift om lämplig tid och plats.”

Brevet från KI, PDF

NewsVoice kontaktade en sakkunnig som direkt avfärdar KI:s utspel som ”bara prat”. Tydligen är frågorna för svåra eller för laddade för att besvaras. Frågorna redovisas nedan. Vi har här en situation där inte bara Riksrevisionen vägrar granska Osher Centrum. Inte heller KI vill besvara de mest laddade frågorna.


Istället vill KI ha möte och de frågar om lämplig tid och plats. NewsVoice har besvarat Norrvings brev och bett att få veta hur ett ärende ”anhängiggörs” samt om det är ok att ett filmteam närvarar vid ett eventuellt möte.

Osherlokalerna knappt använda

En anställd på KI meddelar att det knappast någonsin varit några aktiviteter på Osher Centrum. Det finns några rum, men de ha stått i princip tomma med undantag för några lådor, ett skrivbord, några stolar och ett konferensbord. När Newsvoice får fram foton från Osher Centrums lokal är skylten nedtagen och dörren är låst med ny kod enligt den anställde som tog fotot.


Fortsättning följer.


Text: Torbjörn Sassersson


Frågorna som KI vägrar att besvara pappersvägen, men vill diskutera i ett rum

Frågorna skickades i december 2012 och kompletterande frågor skickades till KI i januari 2013

Inom parentes [xxx] finns kommentarer.

 

Ytterligare följdfrågor gällande den ekonomiska redovisningen av Osher Centrum för Integrativ Medicin (OCIM)

Hänvisning till dnr: 7410/2011-101,  brev skickat i september 2012 från KI Internrevision

  1. Hur inordnas de 71 studierna under de 12 projekten? [de har sannolikt inte inordnats]
  2. Vad var varje budget för respektive studie av de 71 studierna? [finns sannolikt inga]
  3. Hur stor del av utbildningsbidragen på närmare 710,000 kronor för åren 2007 till 2011 har använts till det som donatorerna avsett; dvs utbildning inom integrativ medicin? [sannolikt noll]
  4. Varför är de gemensamma kostnaderna för år 2006 hela 40 procent av omsättningen? [dolda kostnader/utbetalningar?]
  5. Varför har ”Projekt K8 25239093″ haft gemensamma kostnader på 42.000 kr det första året 2006, och inga andra kostnader? [dolda kostnader/utbetalningar?]
  6. Varför har ”Projekt C3 31901033″ under sitt första år 2006 haft 70.000 kr sammanlagt i ”gemensamma kostnader” och lokaltjänstkostnad, och inga andra kostnader alls? [dolda kostnader/utbetalningar?]
  7. Varför har ”K8 25211023″ endast en kostnad på 98.000 kr i ”gemensam kostnad” under sitt första år 2006. [dolda kostnader/utbetalningar?]
  8. Varför har  ”Projekt K1 21011113″ 42.000 kr i ”gemensam kostnad” för sitt första år 2006, men inga andra kostnader? [dolda kostnader/utbetalningar?]

http://newsvoice.se/2013/02/11/osher-centrum-ki-vill-inte-besvara-fler-fragor-lokaler-lasta-och-skylten-borta/

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anders

3 maj 2013 10:54

Tro inte på det som skrivs i Newsvoice. Martin Ingvar är en mycket bra och respekterad forskare. Denna absurda förtalskampanj drivs av ett gäng dårar tillsammans med ohederliga kvackare. Janne, zonterapeuten som startade denna förtalskampanj anser att det inte har någon betydelse om vad Barbro Osher tycker om den forskning som bedrivs på Oshercentret.

Dessa galningar föreslår att ökända kvackare ska få ta del av dessa pengar. Det var aldrig Barbro Oshers mening.

Ett gott råd! Läs inte Newsvoice . Det är en fullständigt absurd webbsida som sprider ren galenskap.

Stig Olsson

6 maj 2013 08:10

Nej Anders där har du väldigt fel!

Martin Ingvar är inte ens ett dugg omtyckt av en mängd människor i hans närhet, så det är INTE ens i närheten av en förtalskampanj!!!

Newsvoice är en av väldigt få sanningssägande webbtidningar!!!

Vem/vad är du som påstår dessa saker utan att ens komma med något som stödjer det du säger?

För min del låter det som om du är ett troll, men du får väldigt gärna bevisa motsatsen!
Visa/Bevisa vem du själv är först och främst...

 
Ingen bild

Anders

3 maj 2013 16:39

Torbjörn Sassersson har inte något stöd för sitt agerande från Barbro Osher och han har också hånat henne för att hon hellre går på Nobelfest än att "bevaka sina intressen"

Stig Olsson

6 maj 2013 08:05

Var hittar du såna påståenden? Jag frågar bara för att jag inte hört ett ord om nåt sånt!?

Tvärtom enligt mig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se