Direktlänk till inlägg 15 februari 2013

Fuskarna inom LSS förstör mitt liv...

Av Stig Olsson - 15 februari 2013 12:51

Jag börjar bli rejält trött och less på politiker och gammelmedia som så enformigt och lömskt skriver om det ena fallet efter det andra om assistansfusket som om det vore vårt fel att det ens pågår!?!? DET ÄR INTE SANT!!!


När jag läser kommentarerna som ligger under den här bifogade artikeln så ser jag ju att "propagandan" mot oss hjulbenta har lyckats! Människor som inte vet ett skit om hur assistansen funkar tycker bl a att

  • det är märkligt att assistansen kostar mer än polisen!!! Personen vet inte att det bara finns 20 tusen poliser och vi inom assistansen, som kostar, är ca 70 tusen!?
  • det kan väl inte vara så farligt att få ännu fler kontrollbesök av FK m fl för att besvara alla deras minst sagt kränkande frågor, eller snarare påståenden som de har och som aldrig stämmer... Eller hur många vill svara på hur ofta de skiter, onanerar eller hur deras kroppsvätskor doftar när de är med andra människor!?? Hur kul är sånt på en skala 1-10??? NEJ, DET ÄR INTE SOM ATT BESIKTIGA BILEN!!!
  • vi, personer med funktionsnedsättningar, SÄRBEHANDLAS pga att vi INTE vill utsätta oss för kränkande behandling!?!? IDIOTER säger jag bara!!!
  • att vi borde välkomna regeln om att i s fö en läkares utlåtande i stället borde ha TRE!?!?! Personen kan absolut inte veta ett skit om att inför varje läkarintyg måste en terapeut göra en sk Analys över hur ett dygn ser ut för varje människa som söker personlig assistans... sen ska denna analys skickas till läkare för bedömning. Bara analysen kräver rätt många hembesök från terapeuten och då får den handikappade utstå fruktansvärt närsynta skådanden av allt som sker i vår vardag... från toalettbesök till... mat eller sex... dom ska veta ALLT!!! Och detta tycker personen att vi ska utstå TRE GÅNGER!?!?! Motiveringen är en TROLIG kostnadsminskning av LSS-kostnaden... SUCK säger jag bara
  • eller den här teorin: Problemen började uppstå när brukarna själva fick välja exakt vilka som skulle utföra jobbet. Som om det skulle vara kul att inte ens få äta, skita, sova, handla etc på tider vi behöver utan bara när hemtjänst vill och kan!?!? GAHHHHHHHH säger jag bara... HUR DUMMA I HUVUDET FÅR FOLK BLI???
Så här ser i stället sanningen ut, den som skitmedia vägrar skriva om:
 
De som fuskar är sällan användarna av den personliga assistansen! Det är däremot mycket vanligt att fusket sker hos i första hand assistansföretagen, men för att något fusk över huvud taget ska kunna ske så måste en läkare ha skrivit ut ett mycket ingående läkarintyg, som är baserat på ett mycket noggrann analys som gjorts av en utbildad terapeut!!!
 
Så tänk efter... och glöm nu inte bort alla läkare som hyrs in av FK för att INTE godkänna att folk är sjuka... Här är det tvärtom, de ska skriva att de inte kan göra ett enda dugg själva!!!
 
Tänk efter nu... Är det verkligen sannolikt att företagen får tag i både läkare och terapeuter i den mängd som det fuskas, eller är det mer sannolikt att analyser och intyg också är förfalskade!?!?
 
Och slutligen detta: Är det ändå sannolikt att det är den behövande brukaren, dvs den handikappade, som på helt egen hand mutar terapeuter och läkare för att få sina utvärderingar och intyg skrivna???
 
Här är artikeln:
 

 "Fokus på fusk är en risk"

Rapporteringen om fusk med assistansersättning skapar ett drev mot funktionshindrade. Men nio av tio med personlig assistent ser aldrig ens pengarna.

 

Sedan drygt ett år genomför bland annat polisen en nationell satsning mot fusk med assistansersättning. Fusket beräknas till miljardbelopp och en rad bedragare som fått ut ersättning genom att till exempel spela handikappade har dömts till fängelse.  

 

–  Genom fuskdiskussionen tror folk att ersättningen för assistenterna sätts in på våra konton och så lever vi loppan för pengarna. Men 90–95 procent av brukarna anlitar kommunen eller assistansbolag dit ersättningen betalas och har själva inga möjligheter att fuska, framhåller Åsa Puide.


Hon är socionom och arbetar halvtid. Hon tycker det är viktigt att klargöra assistenternas stora betydelse för de funktionshindrade.


–  Utan hjälp av mina assistenter vore min utbildning bortkastad. Jag skulle inte kunna jobba eller ta hand om min son utan i stället bli sittande isolerad hemma. Alternativet till assistans är att vi placeras på institution.
Åsa Puide bjuder på kaffe i sin lägenhet i centrala Uppsala. Hennes assistent Frida Eriksson ställer fram fantastiska bakverk som hon gjort själv och det visar sig att hon är konditor i botten. Fridas hund Cookie svansar runt under intervjun och känslan är mycket långt från institution.


–  Mina personliga assistenter är mina armar och ben. De ger mig möjlighet att leva som andra, säger hon.

På senare år har myndigheterna blivit restriktivare med assistans och i flera fall har redan beviljade assistanstimmar dragits in. Åsa Puide ser ett samband med fuskdebatten och menar att den skapar acceptans för neddragningar.


–  Till exempel har personliga assistenter ersatts av hemtjänst vilket innebär att ofriheten ökar.


I och med den lagändring som kommer till sommaren med uttalat syfte att stoppa fuskare skärps tonen ytterligare. Bland annat får myndigheterna större möjlighet att göra kontrollbesök hos funktionshindrade med assistans.


–  Vad är det de vill se hemma hos oss? All redovisning av utförd assistans görs i efterhand och besöken kommer bara att skapa oro. Vill man stoppa fuskarna borde man undersöka bolagen som hanterar pengarna eller se till att läkarintygen skrivs av specialister som kan genomskåda om någon försöker bluffa.


http://www.unt.se/uppsala/fokus-pa-fusk-ar-en-risk-2260760.aspx

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se