Direktlänk till inlägg 12 juli 2013

Ramadan börjar ikväll....

Av Stig Olsson - 12 juli 2013 15:17

För inte så många år sedan började förbuden mot religion hagla över landet... Alltså kristen religion... Det blev förbjudet att ha skolavslutningar i kyrkan, ha några som helst böcker på skolor, statliga och kommunala byggnader som handlade om kristendomen, ja det gick så långt att man t o m förbjudit psalmsånger på skolorna!?!? 


Snacket från PK-maffian (de som alltid ljuger och älskar islam) var att det helt enkelt inte fick finnas tillstymmelsen av något som kunde relatera till vår Gud eller Jesus (för pedofilen muhammed blev avundsjuk då)... Däremot går det alldeles utmärkt att ha islamska maträtter i riksdagen, för att hylla en politisk mördarreligion!?!? 


Ska vi i rimlighetens namn inte ha judisk mat där också då eftersom judarna kom hit redan på 1500-talet??? Eller zigenarkäk!? När kom den förste afrikanen hit? 


Men NEJ... Det är bara muslimskt käk som är ok i dessa osvenska tider... Snart måste vi byta ut flaggan också...

VAD SKER I VÅRT FÖRUT SÅ FRIA LAND SVERIGE??? 

Läs den här artikeln och fundera lite över vad som hänt oss... bra eller dåligt, det får du bestämma själv... På samma sätt som jag klargör min åsikt om skiten!

Politikerna: "Självklart är ramadan en svensk tradition"

I dag inleds den muslimska fastemånaden ramadan. Och diskussionen om vad som är en tradition och inte i Sverige är fortfarande het. Så här tycker politikerna. 


SVERIGE. "Ramadan - en svensk tradition". Ja, så länge människor i det svenska samhället praktiserar något återkommande är det en tradition. Det menar religionsvetaren Jenny Berglund, som på måndagen läxade upp SD-toppen Richard Jomshof efter dennes uttalanden rörande ramadan och islam.


Det hela började med en intervju i Sydsvenskan med Raid Amin, från Malmös muslimska studentförening Alhambra, där Amin menade att ramadan visst är en svensk tradition.


Nyheter24 skickade ut frågan, huruvida det är en svensk tradition eller inte, till de svenska riksdagsledamöterna - och fick blandade svar. Men de flesta var överens.


– Självklart. En högtid som firas av av svenskar i Sverige måste väl betraktas som en svensk tradition, säger Veronica Palm (S).


Hennes partikollega Hillevi Larsson håller helt med och påpekar att högtiden firats här sedan långt tillbaka. 

"Betyder inte att alla svenskar deltar"

 

Även Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson (C) är inne på samma spår.

– Eftersom en stor grupp svenskar under många år har firat ramadan är det som jag ser det en svensk tradition, säger han.


Jonsson betonar vad han menar är en viktig sak. Alla behöver inte vara med och fira för att det ska vara en tradition.

– Svensk tradition betyder inte att alla svenskar deltar. Det är säkert fler svenskar som deltar i firandet av ramadan än som äter surströmming i augusti och definitivt fler än som i Lillhärdal högtidlighåller bönmåndagen. Likväl är surströmmingsskiva och bönmåndag svenska traditioner och så bör även ramadan betraktas, säger han.


KD-politiker: "Nej, det är det inte"

 

Alla håller dock inte med. Moderaten Edward Riedl är en av de som är tveksamma.

– Jag ser inte ramadan som en svensk tradition. Men i takt med att fler människor från andra kulturer och andra religioner blir svenskar så blir det givetvis fler som firar andra högtider än de traditionella, säger han.


Kristdemokraten Roland Utbult är den enda av de som svarat som ställer sig helt emot att använda begreppet "svensk tradition" om ramadan.

– Nej, det är inte en svensk tradition. Inte i betydelsen svenska sedvänjor som förts vidare genom generationer. Men det är en jätteviktig del av det muslimska året, säger.


Partikollegan Emma Henriksson, kristdemokraternas gruppledare i riksdagen, menar att det är en knepig fråga.

– Det är inte en helt enkel fråga att besvara, i bemärkelsen att det är en högtid som firas av många svenskar och att det har gjorts under lång tid i vårt land så ja, det är det, säger Henriksson, och fortsätter:


– Skulle en utlänning, en person som bor utanför Sverige, fråga vilka typiskt svenska traditioner vi har så skulle jag snarare räkna upp midsommar, kräftskiva, surströmmingsskiva, jul och påsk. De är traditioner i bemärkelsen att i de deltar människor av ohejdad vana oavsett om de ens vet varför. Att jul och påsk av för kristna dessutom är viktiga religiösa högtider vet de flesta men även många som inte definierar sig som kristna firar det som en familjehögtid, säger hon till Nyheter24.


När SD-toppen och riksdagsledamoten Jomshof under måndagen gav sig in i diskussionen om ramadan slutade det med att han jämförde islam med nazism och kommunism på Twitter på måndagen.


Sorry, får inte in bilden, se länken lägst ner.

Han kallade även islam "våldsförespråkande och antidemokratisk".

Sorry, får inte in bilden, se länken lägst ner.


 "Funnits längre än SD"

 

Berglund, lektor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola, kritiserade honom hårt.

– Det är helt vansinnigt. Alla världsreligioner har genom historien använts för att förtrycka människor, men alla har givetvis också positiva inslag. Man kan inte dra alla över en kam så där. Vilken religion vi än talar om så är det viktigt att precisera vilken tolkning av religionen vi menar, sa hon till Nyheter24.


Faktum är att ramadan firats i Sverige sedan 30- och 40-talet. 1949 skapades den första muslimska församlingen av tatarer som invandrat från Finland,.

– Ja, ramadan har firats längre i Sverige än Sverigedemokraterna funnits, sa Berglund på måndagen.


Avslutas 7 augusti

 

Att det är ramadan märks på flera sätt i Sverige. I riksdagen serveras kvällsmåltiden iftar när solen gått ner. Flera mataffärer har olika erbjudanden i samband med högtiden och enligt Svensk Handel ökar omsättningen i matvaruhandeln med cirka en miljard kronor varje år under ramadan.


Högtiden firas i år från den 9 juli till den 7 augusti. Allt avslutas med festen eid al-fitr, eller bayram som den heter på turkiska.


http://nyheter24.se/nyheter/politik/749479-politikerna-sjalvklart-ar-ramadan-en-svensk-tradition

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se