Direktlänk till inlägg 26 november 2013

http://www.skrivunder.com/forum/73239#7

Av Stig Olsson - 26 november 2013 19:21

Skriv på för LSS

Till samtliga Ledamöter i Sveriges Riksdag

Protest mot hanteringen av våra rättigheter!!


I TV4:s samhällsprogram Kalla fakta söndagen den 10 november beskrivs hur jurister säljer tjänster som går ut på att kommunerna ska säga nej i LSS-ärenden.


FUB uppmanar ansvarig minister, Maria Larsson, att omgående lägga förslag om en skärpning av LSS så att personer med funktionsnedsättning kan garanteras goda livsvillkor i enlighet med de politiska ambitionerna med lagen.


Vi inom FUB vill att ni, riksdagsledamöter, tar denna uppmaning på stort allvar. Ni kan inte ha undgått att höra protester från FUB och många andra ideella föreningar som företräder personer som har insatser enligt LSS.


LSS är en stark rättighetslag, där den enskilde ska ha inflytande både i handläggningssituationen – dvs när det gäller att få en viss, specifik insats beviljad – men också när man har stöd och service av personal, dvs i själva verkställigheten, säger Barbro Lewin, funktionshinderforskare från Uppsala universitet.


Vi vet att flera av er redan är insatta i de problem som uppdagats under de senaste åren, och ber er nu därför att fortsätta kampen för att LSS återförs till de ursprungliga intentionerna.


Det är viktigt att göra något snarast!


Det är inte långt till nästa val och därför ber vi nu dig och dina partikamrater att svara på detta upprop: Vi vill veta vad ni tänker göra för att få ett slut på urholkningen av LSS!


Det finns en familj och syskon bakom varje individ. En familj och syskon som kanske orkar fortsätta som familj, tack vare att individen får avlösarservice, assistans, kontaktperson, ledsagning eller något annat stöd som just den individen/familjen behöver.


Det blir förödande konsekvenser om inte politiker, tjänstemän och utförare står upp för alla personers mänskliga rättigheter, inklusive de med funktionsnedsättningar!


Återta LSS, så som lagen var tänkt att fungera!

 Skriv under för LSS

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se