Direktlänk till inlägg 26 april 2014

Vi gillar inte alls olika ! ! !

Av Stig Olsson - 26 april 2014 11:01

Jag förstår inte alls att den 20-åriga kvinnan ska ha rätt att hälsa på sin syster!? VARFÖR??? Hon får ju faktiskt bo på ett internat, får t o m mat och en säng. Varför klagar hon och henens familj? 

Nä, det klemas för mycket med dom där... Inte så konstigt att vi har så hög skatt om staten t o m ska bekosta deras semestrar! Varför kan inte familjen åka till henne, hon var ju trots allt ute för fyra år sen!


20-åring nekades ledsagare för att träffa sin syster

03:02 LAHOLMEn funktionshindrad kvinna sökte ledsagning för att träffa sin syster i Göteborg en dag under påsklovet. Beskedet: avslag.

 

Handläggaren tyckte att kvinnans behov av fritidsaktiviteter var tillgodosett på internatet där hon bor. ”Om NN vill åka och hälsa på sin syster får det ske i samarbete och planering med internatboendet”, var beskedet.

20-åringens mamma säger att det var löftena på LSS-mötet (se artikel ovan) som föranledde ansökan.

– Jag tänkte att nu var det lönt att söka något igen. Tidigare har vi inte sökt hjälp med någon aktivitet på fyra år, det har inte känts som någon idé, säger hon.

Som tur var för familjen grep förvaltningsrätten in. Domstolen konstaterade att 20-åringen inte kan få den sökta hjälpen via internatet.

I domen skriver rätten: ”att få träffa sin syster i samband med ett lov framstår som normalt leverne för en person i NN:s ålder, som studerar på annan ort”.

– Jag är tacksam att rätten bara tog fyra dagar på sig med ett beslut. Nu kom min dotter faktiskt iväg och hon är jätteglad över det, säger mamman.

Dock är hon kritisk över att det krävdes ett överklagande för att dottern skulle få sin rätt.

– Det rimmar illa med vad som sades vid mötet.

Mikael Kahlin håller med.

– Det är käpprätt uppåt väggarna. Ledsagning utgör en sådan liten del i systemet pengamässigt, men det skapar så mycket oro och problematik om vi inte har följsamhet gentemot behoven.


http://m.hallandsposten.se/Default.aspx?pageid=1107&parentid=0&link=1.3084397

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se