Direktlänk till inlägg 14 februari 2015

HLENA PALENA: USA har tappat kontrollen över IS! Har förlorat greppet över Turkiet som öppnar upp för Gazproms ledning!

Av Stig Olsson - 14 februari 2015 11:09

USA har förlorat kontrollen över sin skapelse iS! Och Boko Haram!

USA har förlorat kontrollen över sin skapelse IS! Och Boko Haram!

”Många journalister publicerar i egna namn färdigskrivna CIA-dokument. Dollar pumpas ut till många korrumperade journalister i hela västvärlden. Sedelpressarna i USA är överhettade. Hur länge håller det att trycka sedlar som saknar täckning? Inte länge till.”

 

Brage Norin – fysiker och kinakännare – skriver här om hur USA tappar mark och vad som görs i ren desperation för att behålla petrodollarystemet.

 

NU GÅR DET MYCKET FORT PÅ DEN HISTORISKA ARENAN

 

* USA har förlorat greppet över Turkiet. Landet öppnar upp portarna för Gazproms sydledning. En ny våg av arresteringar i Turkiet drar åt snaran runt många inhemska CIA-agenter. Detta är en chock för det ”militärindustriella komplexet” – som grep makten i USA 2001 när Bush blev president. USA har förlorat en mycket viktig allierad.

 

* Tyskland och Frankrike satsar diplomatiskt på en fredlig lösning i Ukraina. USA:s vicepresident yttrar sig i mycket sarkastiska ordalag om detta fredsinitiativ. Merkel tar öppet ställning för en fredsplan som utarbetats tillsammans med ryssarna. Freden i Europa måste förhandlas fram med Ryssland – punkt slut. USA ställs utanför fredsdiplomatin. Tydligare än så kan det inte bli.

 

* Grekland bryter helt öppet mot CIA:s planer på att avskärma Europa från Ryssland. Spaniens största parti enligt färska opinionsundersökningar – delar samma åsikt. En hel serie länder inom EU börjar äntligen ifrågasätta USA:s krigspolitik helt öppet. Carl Bildt upprepar som vanligt CIA:s argument – men han blir alltmer isolerad.

 

* USA har förlorat sitt inflytande i Indien – ett jättebakslag. Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika (”BRIKS-länderna”) går samman i en syd-östallians och lanserar snart en ny världsvaluta, som kommer att vila på en ny guldmyntfot – ”Yuan-guldfoten”. Detta är den värsta av alla tänkbara utmaningar. Petrodollarns ställning är snart slut.

 

* Boko Harems anknytning till CIA i Nigeria börjar avslöjas. USA:s ambassadör utpekas i flera debattartiklar på webben som spindeln i nätet. En serie höga nigerianska militärer har ”sålt” vapnen till Boko Harem! Hoppsan – så märkligt kan det synas, men de höga militärerna hade aldrig kunnat göra detta på egen hand. Det är precis samma taktik som CIA använder sig av i alla välorganiserade inbördeskrig. Terrorgruppen har fått order att boka sig ett harem på flickskolor – allt för att hetsa fram hat och inbördeskrig. Men nu börjar AU – afrikanska unionen – sätta hårt mot hårt. CIA:s planer har plötsligt stött på hårt motstånd. Sanningen om Boko Harem håller långsamt men säkert på att avslöjas.

 

* USA har tappat kontrollen över IS. Flera stater har tillsammans med CIA varit inblandade i uppbyggnaden av IS – bland annat Saudiarabien. Men allt har gått överstyr. Det har urartat till kaos. Meningen var att i Irak skapa en nordlig sunnitisk statsbildning – och att störta Syriens president Assad. Då skulle vägen öppnas för naturgasledningar från de jättelika naturgasfälten i Qatar och Iran. Men denna plan har på snabb tid eroderat sönder. Planen skulle bara fungera om först Assads regim störtades och därefter Irans regim. Så var planerna – men bägge pusselbitarna har runnit ur händerna. USA:s krigsplanering i Mellanöstern håller på att haverera.

 

* Kinas storsatsning på den nya sidenvägen som förbinder Kina, Ryssland och Europa är historiens största industriella satsning någonsin. Telenät, elnät, motorvägar, flygplatser, naturgas- och oljepipelines, mängder av gruvsatsningar och en jättelik satsning på höghastighetståg – allt i ett paket. Europa kommer ännu en gång att knytas samman med öst. Den nya sidenvägen binder samman hela vår planets största sammanhängande markyta. ”Eurasia” kommer på sikt att bli världens största frihandelsområde.

 

* Framtidens nya rymdstation blir ett samarbete mellan BRIKS-länderna – med Ryssland och Kina som huvudaktörer. Ett större symbolvärde för en ny värld kan ingen föreställa sig. ISS går troligen i pension inom några få år. När ryssarna slutar sköta trafiken till ISS är allting över. USA har länge tvingats anlita Ryssarna för sina transporter till ISS. Det blir dyrt och dessutom alltmera pinsamt. NASA:s senaste försök att skicka förnödenheter till ISS blev ännu en ny katastrof. NASA tvingas nu se över hela sin rymdverksamhet eftersom olyckorna avlöser varandra. Till och med den planerade amerikanska rymdturismen har drabbats av en katastrof. Hur är detta rymdkaos möjligt?

 

VAD ÄR DET SOM HÄNDER?
Precis som när det amerikanska militärindustriella komplexet tog makten sedan Kennedy mördats och kriget mot
Vietnam drogs igång – så slutar det med en katastrof. Efter Vietnamkrigets slut kunde emellertid USA resa sig ur askan.
Militärens maktövertagande 2001, som inleddes med terrordåden i New York den elfte september, slutar annorlunda.
Det militärindustriella komplexet i USA störtar ner landet i avgrunden.

 

Filmen om WTC7-skyskrapans kollaps mitt på dagen – 7 timmar efter Tvillingtornens fall – har setts av många miljoner amerikaner. Inget flygplan hade träffat den jättelika skyskrapan som stod över ett hundra meter från Tvillingtornen.
Flera oberoende laboratorier har bekräftat samma sprängmedel – ”nanotermit”. Med andra ord hade skyskrapan apterats med sprängmedel minst en månad före den elfte september 2001. Den fasansfulla sanningen om vad som hände i New York skakar om USA i grunden.

 

USA drabbas av ett förödande inbördeskrig och havererar som nation. En ekonomiskt härdsmälta slår nästan helt ut dollarn som valuta. Även Europa kommer att drabbas svårt – framför allt Sydeuropa. Enorma förmögenheter som vilar otryggt på amerikanska statsskuldväxlar kommer att gå upp i rök – fullständigt. Dollarkollapsen är oundviklig.

 

Dollarpressarna har fått löpa amok under lång tid. Mubarak-klanen blev ägare till närmare 500 miljarder dollar – bara för att bygga upp Mellanösterns värsta tortyrcentrum i Egypten. Hela flygplanslaster med nytryckta dollar flögs in i Irak och korrumperade hela landet. Ännu större dollarberg kördes till Afghanistan. Krigsherrarna byggde herresäten i hela Kabul. CIA och deras lydstater finansierar nästan alla krig i Mellanöstern. Sedelpressarna i USA är överhettade. Hur länge håller det att trycka sedlar som saknar täckning? Inte länge till.

 

Många journalister publicerar i egna namn färdigskrivna CIA-dokument. Dollar pumpas ut till många korrumperade journalister i hela västvärlden. Allt detta har också avslöjats. Folk som vill bikta sig vid livets slut har framträtt och berättat sanningen. En av Tysklands ”bestsellers” just nu, är en sådan självbekännelse-bok. Denna extremt obehagliga sanning skakar om Västvärldens massmedia.

 

Vad händer efter USA:s fall? Alaska kommer så småningom att åter knyta banden till Ryssland. Ryssland köper tillbaka Alaska från USA – det land som en rysk tsar sålde till USA för cirka 100 år sedan. Så kommer det att gå. USA kommer så småningom att återhämta sig. Men ingenting kommer att vara sig likt i detta land. De som stulit mest i USA har bara en enda trygg plats att flytta till – Beijing. De kommer att tas emot men de kommer att förlora sin politiska makt. De stenrika betalar för sig i silver. Dollarmiljardärerna har redan bunkrat på sig allt silver de kunnat komma över i världsmarknaden – för de vet att dollarns tid snart är över.

Är inte Ryssland och Kina diktaturer?
Bägge länderna är diktaturer. Men när USA faller blir det automatiskt fred i världen. I en värld med fred kommer ingen diktatur att sitta säker. Det är folket som har den egentliga makten. Långsamt men säkert kommer äkta demokrati att segra i land efter land. Men skillnaden mellan väst och öst är stor. Varken Kina eller Ryssland har intresse av att kriga sig fram. Det är militären i USA som ser kriget som den enda utvägen för att undvika avgrunden – ”det fiskala stupet”.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

 


https://parnassen.wordpress.com/2015/02/11

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se