Direktlänk till inlägg 15 februari 2015

Här är det "hotfulla brevet" från Ryssland

Av Stig Olsson - 15 februari 2015 09:02

I ett brevet från ryska duman till svenska riksdagspolitiker och EU-parlamentariker varnas för att krisen i Ukraina ”nu äventyrar själva möjligheten till ett fredligt liv för över åttahundramiljoner européer”. Här publicerar Dagens Arena brevet i sin helhet.

 

Inofficiell översättning


Ryska Federationens Federalförsamlings Statsduma av den sjätte mandatperioden


STATSDUMANS FÖRORDNING

om Ryska Federationens Federalförsamlings Statsdumas Vädjan ”Till ledamöter i OSSE:s Parlamentariska församling, Europarådets Parlamentariska församling, Europaparlamentet, parlament i europeiska länder”

Ryska Federationens Federalförsamlings Statsduma förordar att

1) anta Ryska Federationens Federalförsamlings Statsdumas Vädjan ”Till ledamöter i OSSE:s Parlamentariska församling, Europarådets Parlamentariska församling, Europaparlamentet, parlament i europeiska länder”.
2) skicka dessa Förordning och Vädjan till Ryska Federationens President V.V.Putin, Ryska Federationens Regering, Ryska Federationens Civilkammare, Parlamentariska Församlingen vid Organisationen för Avtalet om kollektiv säkerhet, OSS:s Interparlamentariska Församling, Europarådets Parlamentariska församling, OSSE:s Parlamentariska församling, Europaparlamentet, parlament i europeiska länder.
3) skicka dessa Förordning och Vädjan till ”Parlamentstidningen” för officiell publicering.
4) Denna förordning träder i kraft den dag som den antas.


Ryska Federationens Federala Församlings
Statsdumas Ordförande S.J.Naryshkin


Moskva, 23 januari 2015
№5964-6 GD


Ryska Federationens Federalförsamlings Statsduma av den sjätte mandatperioden


STATSDUMANS VÄDJAN


till ledamöter i OSSE:s Parlamentariska församling, Europarådets Parlamentariska församling, Europaparlamentet, parlament i europeiska länder


Det nya året 2015 har ställt oss alla inför nya allvarliga utmaningar. Vi bevittnar att den allmäneuropeiska tragedin, följd av terrorattacker mot civila i Paris, Odessa, Donetsk och Lugansk samt upptrappning av den handelsekonomiska sanktionstvekampen, håller på att växa ut sig och redan hotar säkerheten av hela europeiska kontinenten.


Ledamöter i Ryska Federationens Federala Församlings Statsduma uppmanar alla sina kollegor – ledamöter i OSSE:s Parlamentariska församling, Europarådets Parlamentariska församling, Europaparlamentet, parlament i europeiska länder – att förena sina ansträngningar för att stävja krisen som redan inneburit elände och förstörelse Sydöstra Ukraina och nu äventyrar själva möjligheten till ett fredligt liv för över åttahundramiljoner européer.


2015 är ett år av det anmärkningsvärda sjuttioårsjubileet för antihitlerkoalitionens Stora Seger över de tyskfascistiska inkräktarna och dess kumpaner, som avsåg att förinta och erövra hela stater och folk, men tillintetgjordes med den enade folkviljan av Sovjetunionen, Storbritannien, Frankrike, USA och deras allierade.


Minnet av antihitlerkoalitionens soldaters gemensamma bedrift får inte mörklägga vårt stridsbroderskap och en för oss gemensam historia av kampen mot nazismen. Vi skall inte tillåta för arvtagarna till denna brottsliga ideologi och dem som numera står bakom deras rygg, att så split och alienation i de europeiska folkens familj. En sådan splittring har redan inte en gång i vår gemensamma historia resulterat i död och nöd, lidande och förstörda öden, hunger och förödelser.


Vi uppmanar alla europeiska parlamentariker att ena sig för att gemensamt överkomma motsättningarna och verka tillsammans för fred och framgång, samvetsgrant efterlevande av allmänt erkända principer och folkrättsliga normer, bland annat respekt för mänskliga rättigheter och friheter.


Det enorma ansvar för vår kontinents framtid, som ålagts på parlamentsledamöter, får oss att mobilisera alla krafter och medel för att Europa skall även framgent förbli en kontinent av stabilitet och blomstring, där man minns och hedrar offer och hjältar av det förra århundradets blodiga krig, samt gör allt möjligt för att det tjugoförsta seklet skall gå till historien som ett sekel av fred och en god grannsämja.


Vi uppmanar er, ärade kollegor, att inse på vilken rand världen hamnat inför Segerns sjuttionde årsdag, och att göra allt möjligt för att 2015 inte blir ett år av konfrontation och separation utan av ett återuppbyggt förtroende och förenande av ansträngningar till gagn för ett enat antifascistiskt och säkert Europa.


Ryska Federationens Federala Församlings
Statsdumas Ordförande S.J.Naryshkin
(underskrift)


Moskva, den 23 januari 2015


http://www.dagensarena.se/innehall/har-ar-det-hotfulla-brevet-fran-ryssland/

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stig Olsson - 12 april 2015 16:26

I veckan pratade jag med en journalist om min livssituation igen. Jag pratade om att jag sitter i husarrest en dag i veckan, att jag inte längre kan arbeta som skådespelare och att jag dessutom inte längre kan jobba heltid. Jag pratade om att hela mi...

Av Stig Olsson - 12 april 2015 07:23

Att få vänta timme efter timme på sjukvård när man söker på akuten har svensken sensationellt stor förståelse för. Den foglige svensken tror att skälen är läkarbrist eller att personalen ar för mycket att göra. Alla dessa ursäker är bluff. Det handla...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 17:18

Ni som följt denna blogg vet att jag på senare år snöat in på klassisk musik. Rejält insnöad. Det är minst 3 timmar klassisk musik i mina öron per dag. Och jag gillar det. Min absoluta favorit är sedan länge Pjotr Tchaikovsky, men jag anser att Serge...

Av Stig Olsson - 11 april 2015 11:46

Arbetslinjen fanns långt före Reinfeldt och Borg! Så här stod det till exempel i en analys ”Ojämlikhet i levnadsvillkor” från RFV år 2003:   Den svenska välfärdsmodellen bygger på den så kallade arbetslinjen. Aktiva åtgärder prioriter...

Av Stig Olsson - 10 april 2015 22:06

VoF angriper ”felaktig” friskvård – Nils Öhman och Albin Grahn på DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang   Industrifrontföreningen VoF är åter på krigsstigen. I de två senaste nästan desperata tillslagen an...

Presentation

Omröstning

Till dig som läser min blogg. Är du man eller kvinna?
 Man
 Kvinna
 Annat

Fråga mig

574 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stigs Gästbok

MP3

Följ bloggen

Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Blogkeen
Följ Jag KAN, TÖRS och VILL!!! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se